Jak praženou kávu máte nejraději?
Robusta, Arabika, směs?
Rospustná nebo zrnková?
S mlékem nebo bez?
S cukrem, medem, neslazená?
Já mám nejraději Laté, nebo expresso s mlékem.
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 2313 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Směs. Zrnkovou, protože instantní je pouze pokus o „zjednodušení
kávy,“ je to sračka. Další atributy, které popisuješ (mléko, cukr,
latte, espresso) už je něco, co se základem kávy vůbec nesouvisí, jen se
způsobem přípravy. Mimochodem, mám doma i jednoduchý přístroj na výrobu
espressa, přesto více dávám přednost tureckému způsobu přípravy
kávy – to jest vaření kávy ve studené vodě v džezvě (neplést si
s českým „turkem,“ to je hrozné šajze).
Obecně, co se týká robusty × arabicy: více robusty = víc kofeinu, více
arabicy = lahodnější a jemnější chuť.
Upravil/a: cochee
0 Nominace Nahlásit |
Arabiku. Překapávanou nebo rozpustnou a s mlékem. Nejlépe 4% tuku. Bez
cukru.
Raději si za kvalitu připlatím.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |