Avatar uživatele
Banshee

Máte recept na pravé české tvarohové buchty?

podělte se semnou, potřebuju osvědčenej recept a co nejpodrobnější :) děkuju
Doplňuji:
moc vám děkuju..určitě vyzkouším a hned jak to půjde dám vědět jak to dopadlo :)

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 10Pro koho je otázka zajímavá? panenka, kapka, elektrikář, iceT, hanulka11, hanny 2, dědapetr, anonym, Lenjička, suaeda před 4951 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
hanulka11

Do mísy si připravím
1 kg polohrubé mouky
5 lžic cukru
špetku soli

udělám důlek do něj rozdrobím
1 kostku droždí
na něj nasypu lžíci cukru
zaliji cca 1/4 l vlažného mléka a přidám trochu citronové kůry
a 2 vejce
a vypracovávám těsto dle potřeby můžete maličko mléka ještě přilít ale jen maličko a když je těsto zadělané přidám ještě 8 rozpuštěných lžic másla /hery/ a pěkně to zapracuji do těsta až je krásně hladké a nelepí se na stěny mísy . Popráším hladkou moukou a nechám kynout , jak se objem znásobí začnu lžící vykrajovat kousky a dávat je na pomoučněný vál /rozprostřu každý kousek naplním tvarohem a dávám 1 švestku/i může být kompotovaná/ zabalím a kladu postupně na plech vyložený pečícím papírem a hned každou buchtu potírám rozpuštěným tukem z vrchu i ze stran, aby se k sobě při pečení nepřilepily. Dám do trouby na 180 st a peču dokud nezačnou růžovět. Rozpis je přesně na 20ks buchet po 4 vedle sebe v 5 ti řadách.

tento recept je můj používám jej i na mazance a vánočky s tím, že pak se do těsta přidají rozinky a mandle
Doplňuji:
http://img.na­dapenny.com/t20/111­07/nadap134449606­240237.jpg

už pomalu mizí z pekáče prý jsou nejlepší čerstvé

Upravil/a: hanulka11

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
elektrikář

500 g hladké mouky 120 g cukru 200 g másla 2 vejce, 250 až 300 ml mléka špetka soli 1 kostka droždí, vanilkový cukr,Droždí smícháme z hrstkou cukru, až se rozpustí přidáme vlažné mléko, trochu mouky a na teple necháme zkynout.Mouku dáme do zadělávací mísy přidáme vzešlý kvásek zbytek mléka, rozpuštěné máslo,sůl,vej­ce,cukr,Zpracu­jeme těsto tak dlouho promíchváme až se začne odlepovat od mísy a je z toho lesklý bochánek. Mísu dáme na teplo používám akumulačky nebo hrnec z teplou vodou. Těsto popráším moukou a přikreji utěrkou a nechám kynout. Připravím si náplň.Marmeládu, švestky, čtvrtky letních jablek,meruňky vypeckované a obalené v mouce.Marmeládu z reveně. Prostě co doba dá. Mák se umele osladí povaří z trochou mléka. Torochu rumu a lžíci švestkových povidel. Pokud je to příliž řídké dá se přidat hrstka strouhanky.2 žlou­dky smícháne s z mněkkým tvarohem osladíme můžem přidat vanilkový cukr, Svařené a přebrané hrozinky,citronovou kůru, Případně 1 lžíci kandované citronovou kůry nakrájené na drobno,Pokud těsto nabylo přibližně jednou tolik,Vezmem hluboký pekáček v kterém rozpustím máslo z částí Hery. Lžíci vykrajuji kousky testa vyválím dlaní na pomoučněném stole, mám na něm igelitový ubrus nebo na vále.Naplním náplní, těsto zbalím v dlani a konce zamáčknu Vkládám do pekáčku spojem dolů a štětcem obalím v tuku. postupně je stlačuji k sobě,Když jsem je dělal poprvé vzal jsem kus těsta jako hotovou buchtu. Po vykynutí mi vyšly buchty jak půl cihly.Dám je znova kynout tak půl až jednu hodinu.Povrch potřem tukem pokud jej bylo mezi buchtami málo. Může se kápnout trochu oleje. Troubu rozehřeji na 200° c Peču při 180°c 30 min potom zkouška špejlí. Přeju dobrou chuť a pochlubte se jak to dopadlo. Mé první buchty jsem dal dcerce do uzlíku a poslal ven abych mohl v klidu uklidit. Seděla před domem a řvala že jí táta poslal do světa.Večer před tím jsem jí četl pohádku o Honzovi. Podělila se z buchtami z dětmi. Pak ke mně chodili sousedky na výzvědy. Že to jejich děti chtějí také.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
dědapetr

Manželka je dělá podle tohoto receptu:Recept na české buchty: I pohádkový Honza by se olizoval…Recept na české buchty: I pohádkový Honza by se olizoval…

Zdroj: http://kuchyne­.dumazahrada.cz/clan­ky/vareni-a-stolovani/recept-na-ceske-buchty-i-pohadkovy-honza-by-se-olizoval-21575.aspx

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
tuCZek

Máma dělá z Českých buchet od Vitany a podle návodu,a jsou LUXUSNÍ

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
elektrikář

Tak než jsem podrobný návod sepsal opravil všechný překlepy.Koukám co o mi lidí předběhlo. Zítra jdu pro droždí a budu péct také už mi na ně honí mlsná.

před 4951 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
hanulka11

tak se pak nezapomeňte pochlubit

před 4951 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
kapka

Hanulko, děláte mi chutě. Právě mi došly palce, tak Vám ty buchty musím pochválit aspoň takhle. 🙂

před 4951 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
hanulka11

děkuji
u nás se často dělají ,když doje tvaroh dám i povidla nebo mák

před 4951 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek