Kazatel

Máte ve svém okolí ubytované nějaké Ukrajince? A pokud, jak byste okomentovali vzájemné soužití?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? rrihamirek1 před 856 dny Sledovat Nahlásit

Nejlepší odpověď
aliendrone

Ano a k dalšímu – jsem Pražák. Tady se moc nemontujeme do toho, co nás bezprostředně nepálí. Je to NUTNOST, jinak bychom se museli ihned navzájem POZABÍJET. Značně zvýšené počty zvratkových koláčů na chodnících a smradu z nemytých těl v obchodech přirozeně NELZE přehlédnout. :)

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
cappuccino

Ano, znam jednu rodinu se 3 detma, bydli na ubytovne. Jejich otec tady uz nekolik let pracuje, rodina prijela za nim. Nikdy si o zadne pridavky nezazadali, deti poslali do skoly a do skolky, pani si okamzite sehnala praci a jeste chodi uklizet. Jsou to moc slusni a inteligentni lide, jsou vdecni za kazdou pomoc. Jejich 14lety kluk zvladnul dokoncit 7. tridu v cestine (mel jit do osme), ma 2 dvojky a zaroven si udelal 8. tridu on-line na Ukrajine. Moc rad se uci, okamzite si nastudoval ceske dejiny. Ja ho doucuji nemcinu a anglictinu.
Rada jim pomaham, ale zaroven jsem si vedoma toho, ze je to vyjimecna rodina.

Upravil/a: cappuccino

0 Nominace Nahlásit

Dochy

Nepřicházím s nimi do styku. Vídal jsem v okolí nějaké děti a zdají se být v pohodě. Občas jsem potkal nějaké Ukrajince v obchodě mezi regály a nevšiml jsem si žádných výrazných rozdílů kromě jazyka. Občas si všímám na parkovišti před obchoďákem aut, a tam mně trochu překvapuje, že většina UA aut která potkám je spíše vyšší třídy. Mám z toho pocit, že se sem dostali jen ty nejchudší, co s sebou mají děcko a jednu cestovní tašku, a pak ti s těmi naleštěnými fáry – což mi připadá trochu smutné.

0 Nominace Nahlásit

dubraro

Mám, a prakticky o nich nevím, kromě zřídkavých případů kdy si uspořádají nějakou oslavu. Ale to jsou Ukrajinci, kteří tady žijí už dlouho, dávno před válkou. Další, o kterých vím, jsou spořádaná rodina, vesměs pracující v gastronomii.

0 Nominace Nahlásit

paul1

U nás přímo ne, ale v blízkém městě ano. Zatím jsem o nějakých problémech neslyšel.

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
rrihamirek1

Uz jsem vycerpal dnesni pridel 25 odpovedi. Tak jen dodavam k Alienovi – jeste alkoholicke vypary. Byl jsem nedavno v Primarku a tam skupinka techto chodidich vyparu, kdy se vsude cpali a vsechno museli omakat.

Nový příspěvek