Doplňuji:
Bližší je mi medicína,náročnost studia mi nevadí,jsem zviklá se hodně
učit.Ale naproti tomu je na práva větší šance přijetí.Na medicínu je
průměrně přijat každý devátý uchazeč a na práva každý pátý.Kdybych
se rozhodla pro medicínu,vybrala bych si maturitu z bi a ch,když práva tak
zsv a dum.Je to docela zásadní rozhodnutí,takže pořád váhám.Jem mě tak
zajímalo co byste si vybrali Vy.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 4391 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Medicína
Ale dávám to proto, že jiná možnost není.
Nějak nechápu – ale dle mne je to tak velký rozptyl zájmových profesí,
že mi víc naskakuje zajistit si atraktivní vzdělání bez většího vztahu
k němu.
kdyby byla otázka v rovině medicína chirurgie či interna, nebo práva
obchodní či občanská, tak je to o něčem jiném.
0 Nominace Nahlásit |
Medicína
Obojí jsou školy, které člověku nabízejí velmi slušné uplatnění. Medicína je náročnější na studium. Ještě jsem neslyšela, že by v medicíně prošlo něco takového jako na plzeňských právech. Tady se asi koupit titul bez znalostí problematiky nevyplatí. Moc rychle by vyšlo najevo, že studium nestálo za nic. Pokud jde o Tvé rozhodnutí co studovat, tak to za Tebe nikdo nevyřeší. Jenom Ty sama si musíš vybrat, co v životě budeš chtít dělat. Dcera je lékařka, neteř advokátka. Každá profese má svá plus, ale taky mínus. Je jenom na Tobě, co je Ti bližší.
2Kdo udělil odpovědi palec? anonym, anonym
před 4391 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Práva
Záleží to opravdu na vás ;) Je to vaše budoucnost, co chcete ve svém životě dělat. Pokud by vás bavilo oboje a opravdu se nemůžete rozhodnout, berte to, kde se hlásí méně lidí :)) Já ale osobně bych šla na práva, protože já a medicína? To asi ne.. Je to na vás…
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 4391 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Práva
Doplňuji:
Záleží to samotřejmě na vás, ale já osobně bych si vybrala práva,
jelikož bych nesnesla medicínskou činnost.
Upravil/a: Lizart121
0
před 4391 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Věděli jste, že v Bolívii bylo objeveno 20 nových druhů zvířat? Já jsem se to nedávno dozvěděl na https://leakshare.org. Pokud vás zajímá cokoliv o přírodě, doporučuji tento web sledovat. Dávají tam velmi zajímavé články. A pokud třeba studujete medicínu, mohly by se vám některé objevy hodit třeba do bakalářky. Já jsem sama něco využila a dostalo se mi pochvaly od děkanky.
Je-li Ti bližší medicína, tak se toho neboj. Dcera mi svého času vytýkala, že jsem jí rozmluvila veterinu a že je studium medicíny těžké. Teď má svou ordinaci a když jsem se zeptala, jestli mi to má ještě za zlé, tak se divila, proč by měla. Naplňuje ji to. Ráda lidem pomáhá a cítí se být prospěšná a užitečná. Lékař má k lidem blíže než právník, ví více o jejich problémech a bolestech. Není tolik zatížen rutinou a strohými paragrafy. Rozhodni se podle svého srdce, potom to bude správná volba.