Krémy se dělaly i v době, kdy žádné mixéry nebyly, ale dalo to víc
práce. Nabízím dokonce originální krém do dortu „Pražský zázrak“,
který je vlastně předchůdcem medovníku. Byl to dort oblíbený za války,
protože že velice levný.
Pudink z 1/2 l mléka ( nebo jen 4 lžic bramborové moučky Solamylu ), do
chladnoucího zamíchat 60 g másla, aby se rozpustilo a nakonec 1 lžíci
kakaa.
Samotný dort se dělal takhle :
Ve vodní lázni rozpustit 1 lžíci medu + 100 g cukru + 30 – 50 g tuku +
1 vejce – do rozpuštěného přidat rovnou lžičku jedlé sody, chvíli
míchat a přidat 230 g hladké mouky. Vyklopit na vál, rozdělit na 5 dílů
a vyválet na kulaté placky. Seříznout podle formy a upéct i s odřezky,
které se pak rozdrtí na posypání. Musí se pracovat hodně rychle, než
těsto vychladne a upečeno je za malou chvilku. Po natření krémem se nechá
rozležet. 🙂
Doplňuji:
U krému jsem nenapsala cukr, dávají se cca 4 lžíce do toho pudinku,
prostě podle chuti 🙂
Upravil/a: Sůwa
0 Nominace Nahlásit |
máslový krém ušleháš i bez mixéru- pěkně vařečkou budeš třít – dříve se to jinak nedělalo a jak se panečku krém našlehal… neznám recept bez másla /nevím jak by ten krém vypadal /
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1710 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |