Doplňuji:
Omlouvám se – setkávají i setkávaly naše děti …
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 10Pro koho je otázka zajímavá? anonym, panenka, HOMER, vagra, anonym, kapka, barnajka, dědapetr, anonym, anonym před 4853 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Měl jsem jako dítě své hrdiny,ale jsou jiní jako mých dětí,vnuci mají úplně odlišné.Ubíhají roky a doba se mění a sní i dětští hrdinové.Tak že každá generace má jiné hrdiny.
0 Nominace Nahlásit |
dlouho, dlouho (jako dítě) jsem rád Jakubka, Ferdu mravence, později
Winnetoua.
Pak jsem obdivoval kapitána Nema, později hrdiny kosmických sci-fi.
Dnes už na hrdiny nevěřím.
i když …
0 Nominace Nahlásit |
Mirka Dušína,Jarku Metelku,Jindru Hojera,Rychlonožku a Červenáčka.Vážně.Pak taky Oldu s Vinetuem,Malý Bobeš.
0 Nominace Nahlásit |
Měl jsem rád Rychlé šípy,Vinetoua,Robinsona Crusoa,různé hrdiny z románů Julese Verna a také jsem obdivoval kapitána Jamese Cooka.
0 Nominace Nahlásit |
A věříte, že já si žádnýho hrdinu ani nevybavím?! Milovala jsem gumídky a Kačera Donalda…ale o hrdinství to asi nebylo. Hrdinu bezmezně obdivujete a chcete být jako on… Kačer Donald je poděs, to bych to vyhrála, kdybych ho kopírovala :))) Je ale pravda, že i když poděs, aspoň to byla čistá duše. Donald by mouše neublížil, do většiny průšvihů se vždycky dostal jenom díky svýmu zmatkářství a „prostotě“ ducha :) Když vidím, co televize dětem podstrkují dneska, jsem docela ráda, že sama už dítě nejsem a svoje vlastní špunty ještě nemám. Není totiž na co v té telce koukat – a z koho si ty hrdiny dělat. Jestli se o víkendu v TV najde pro děti něco solidního k dívání, pak to stejně bude nějaká archivní záležitost, na kterou jsem koukávala už já a moje generace..a možná i ta generace před náma. Možná se nějaký potenciální hrdina skrývá v knížkách, nemám teď přehled o současné dětské literatuře. Ale tam je stejně zas ten starý problém: děti nečtou. Líbí se mi akce typu „Noc s Andersenem“, v nich vidím cestu, jak děti ke čtení přitáhnout obecně. Víc takových akcí, dát jim pravidelnost a atraktivnost – a to by v tom byl čert, aby děckám připadali zábavnější pokémoni a hry na komplu :DD
PS: Mimochodem – ani ten Kačer Donald už není, co býval :((( Jsou to možná 2, 3 roky, co jsem se na Nově chtěla podívat na ranní blok Walta Disneyho. Myslela jsem, že jsou to ty starý dobrý příběhy :(( Ve vteřině jsem přišla o iluze – na obrazovku se pomalým krokem přišoural 3D Mickey Mouse, chvilku po něm i Donald a tuším že Goofy… No bylo mi do breku :(( 3D možná je technologie budoucnosti a pokrok nezastavíš… ale tohle byl fakt hnus, velebnosti :(( Ty postavičky vypadaly jak retardovaný, musela jsem tu telku hned vypnout :((
0 Nominace Nahlásit |
Simpsonovi :D Jsou stejní…Jinak nedávno jsem náhodou viděl Toma a Jerryho,ze kterých se stali trapáci,násilí už tam sice není,zato však neskutečná dávka stupidity…O dalších zatím nevím..
0 Nominace Nahlásit |
Samozřejmě a zústali hrdiny do dneška. Setonúv Yen , Rolf , a samozřejmě Vinetou.
0 Nominace Nahlásit |
Kromě již zmíněných, ještě Ivanhoe (z edice KOD, knihy odvahy a
dobrodružství) a později i nedostižní detektivové z drsné školy
americké detektivky (Phil Marlowe od Raymonda Chandlera, Steve Carella – Ed
Mc Baina, a další od D. Hammetta apod.)
Zato mé holky už inklinovaly k modernějším produktům mediálního
průmyslu – sportovci, zpěváci, Batman, Spiderman, postavy Hvězdných
válek, Indiana Jones, další z počítačových her atd.
Jinak se plakáty nad jejich postelemi v průběhu puberty měnily směrem
k sexy svalnatcům a romantickým chlapíkům s pohledem zaměřeným do dáli
a evokujícím žádoucí dávné prince.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 8208 | |
led | 4068 | |
Kepler | 3462 | |
annas | 3402 | |
hanulka11 | 2783 | |
marci1 | 2777 | |
zjentek | 2713 | |