Je čerstvé mléko v plastové lahvi např. od OLMA zdravější než to krabicové? V čem?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? suaeda, briketka10, zzzzz, marci1, kavac, petra15 před 3920 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Ano. To trvanlivé v krabicích nevidělo opravdové mléko ani
z vrtulníku…
Proč? tady na to není moc místa:
http://ekonomika.idnes.cz/mleko-cerstve-nebo-trvanlive-dji-/test.aspx?c=2003M030T02B
:)
0 Nominace Nahlásit |
Ani jedno, kvalitní mléko by mlékař nedal do těchto obalů. Jen do
skleněného! Je to jako s vínem. Nejlepší mléko je hned od krávy,
nejzdravější na Enzymy. Nepřevařené nijak upravené. A pak ta smetana
navečer, jejej. Nejhorší je plast, vyrábí se z ropy. To krabicové snad
ještě no, obal papír igelit a alobal. Jen škoda, že se to nedá oddělit a
pěkně roztřídit.
A tak asi co s mlékem je, co nejvíce % tuku, protože v tom je to, co je
zdravé pro lidské tělo. Mléko tak min 16–20%. Ten tuk váže dost věcí.
Jako v polévce, se také dává omastek, kvůli tomu, aby v tom tuku ty
vitamíny ze zeleniny párou neunikli. Bohužel na obchodě, jsou mléka již
obraná o to. Tak co je Tatra, super, tomu se dá věřit. Pak Bohemilk, ten
ještě funguje. Jen nebrat odstředěné to se vyrábí z náhrady prášku.
Je to odpad. Důkaz odbornice mlékařka. Takové se dříve ani zvířatům by
nelilo, natož dávat lidem.
Jen mi někdy nejde třeba u některých do hlavy, České mléko, ale přitom
to vyrábí v zahraničí? Tak jak to může být České? Max by to bylo, že
distributor, což může být max. dovozce být Český. Ale výrobce je ten
v zahraničí, ne? Jako jak může být mlékárna někde, kde to ani ve snu
není možné?
Plast nebo krabice je to stejné.Jen jiný obal. Spíš bych to sklenicové, to
už by vypovídalo samo. Jistě, že by se našel nějaký vykuk, co by toho
využil a ndalil tam jakékoliv a odkudkoliv hlavně, že by to lidé koupili a
on vydělal.
Doplňuji:
nejlépe koupit mléko u nějakého člověka, co má doma přímo zvířata.
A ten rozdíl se hned pozná. Nebo pokud to je možné mít sám doma, asi
nejideálnější jistota.
Upravil/a: klob1
0 Nominace Nahlásit |
Kupuji čerstvé mléko přímo z kravína. Cena 15 Kč za litr. Neznám nyní ceny krabicového mléka. Pokud se náhodou někdy napiji této obarvené vody z krabic, či plastů tak je to značný rozdíl. Rád bych věděl co do toho dávají, a hlavně bych chtěl znát všechny ty konzervační sajrajty. Pro zajímavost, když jsem kdekoliv v cizině tak si mléko koupím a ochutnám. I tam mi připadá daleko chutnější než u nás.
0 Nominace Nahlásit |
Něco omléku jsem náhodou četl na http://www.vegetarian.cz/kniha/6cast.html a nejeví se jako zdravé. Bůhví z čeho se krabicové mléko vyrábí, neznám krávu s hranatým vemenem.
0 Nominace Nahlásit |
Existuji 4 druhy „obchodniho“ mleka :
1. Nejkvalitnejsi, v hnede sklenene lahvi ( Demeter), bio
2.Tetrapakove (krabicove),nebo v plastove lahvi, cerstve s vyssi
trvanlivosti(asi 2 tydny)
3.Tertrapakove,nebo v pl. lahvi, cerstve s normalni trvanl.-asi 4 dny
4.Tetrapakove, trvanlive s nekolikames. trv., ---- to je ten odpad !!!
Baleni---plastova lahev versus tetrapak---je stejne. A POZOR : TO NEBEZPECI
ciha v delsim case, ktery to mleko v plastu stravi---tedy pak jako dalsi
produkt–takovy tvaroh by byl vyslovene jedovaty, nebot enzymy z ml. zacnou
reagovat s pl. obalem–a zacina vylucovani bisphenolu A. Ale jinak muzes
c.2 a c. 3 bezproblemove konzumovat.
0 Nominace Nahlásit |
Rada je: nespojujte si obaly s výrobky.
Například vinaři celá tisíciletí čekali čekali na vhodnou technologii
balení. Kůže vůbec. Sklo je jedovatý, korek funguje jak kdy… Vynalezl se
tetrapak, pro víno ten nejúžasnejší obal, ale než se staromilští
smířili s novou technologií, tak se začlo to nejhnusnější víno
distribuovat v ideálních obalech. A dnes, se slzou v oku, musejí výrobci
vína distribuovat svou práci ve slenicích, protože krabice jsou v očích
veřejnosti vnímány jako něco.
Moje zkušenost: Mléko z průhledné plast lahve bývá dobré jeden den.
Z krabice je nejlepší a můžeš si vybrat mezi několika výrobci a
technologiemi zpracování. Mléko „z nové lahve“ ,to mám z reklamy, JE
HNUSNÝ
Mlélo od kravičky je zážitek, ale je potencionálně nebezpečné dvěma
druhy bakterií. Mléko se technologicky zpracovává věky a má to důvod
0
před 3919 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Obecně lze říci, že nejlepší mléko je to čerstvé – tzv. bez
standardizace. Takové mléko se nazývá selské a jeho obsah tuku se po
dojení nijak nezměnil, přičemž není nižší než 3,5 procenta. Dá se
běžně sehnat například na trzích (Selské mléko z farmy – plast) nebo
jako bio mléko ve skle od výrobců. Obsahuje přirozené biokultury, což
však nemusí ten, kdo je zvyklý na UHT mléko, zpočátku snášet
bezproblémově. Co se týče debaty na téma zdraví, vedou se stále
debaty – představitelé velkých mlékarenských firem tvrdí, že
pasterované mléko obsahuje stejné množství živin, jejich oponenti
argumentují zničením veškerých biokultur, včetně těch, které
napomáhají imunitnímu systému. Ať už je to akkoliv, rozdíl v chuti lze
těžko popřít.
Přehled různých druhů mléka podle technologie zpracování naleznete
zde: http://www.dtest.cz/clanek-3498/jak-vybrat-mleko
0
před 3916 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
klob1
za tuto odpoved si zasluhujes 10 PALCU…!!!
Ani nevim, jestli se mam taky podilet ---mohla bych…:)
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |