Mohu zadělat houskové knedlíky místo mlékem vodou ?Děkuji za radu.
–
Mléko nebo voda do houskových knedlíků
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? johana 56 před 3379 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Mlékem se zadělávají jen některé. Běžné kynuté vždy jen vodou. Týdně dělám v hospodě tak z 15 kil mouky. Doporučuji – kvasnice, na kilo mouky 1 kostku, do misky s teplou vodou, 1 vejce, malou lžičku cukru – kvasnice potřebují z něčeho žít a cca hrnek hladké mouky. Tak se vyrobí kvásek. Když chce z misky utíkat, přelít do mísy s hrubou moukou, misku vypláchnout opět teplou vodou a míchat až těsto trošku lepí. Že se musí knedlíky zadělávat mlékem pochází z dob Magdaleny Dobromily Rettigové, která mlékem či máslem jaksi nešetřila. Ovšem v oněch dobách se jednalo o trochu jinou kvalitu. Můj šéf /60/ je v tomto trendu vyučen a "máslo " rve do všeho. Protože je ale drahé, tak používá margarin LANDO za 15 kaček.
Upravil/a: jmhad
0 Nominace Nahlásit |
Příkladem může být nekynutý houskový knedlík, který dělám, chutná výtečně.
Suroviny:
500 g polohrubé mouky
2 rohlíky nebo housky
½ čajové lžičky soli
1 kypřící prášek do pečiva
1 až 3 vejce (podle velikosti a stavu našich zásob)
200 ml tekutiny (mléko nebo voda)
Hrst drobně sekaných čerstvých nebo sušených natí
Recept jsem publikovala na svém blogu:
0 Nominace Nahlásit |
výsledek je stejný, kdo říká, že to pozná na chuti, tak mu nevěřím. ani vejce není potřeba, minule jsem ho tam ve spěchu zapomněl a byly knedlíky jako brus. mám rád nadýchané.
0
před 3375 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1712 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |