Ano
Myslim si že to určitý míry ano, totiž že když se na někoho podíváme, nevnímáme jenom jakej má nos, jak daleko má od sebe oči a tak, ale ač třeba jenom podvědomě vnímáme i jeho výraz tváře, očí, postoj těla, ale i dejme tomu oblečení, který nosí a tudíž ho trochu můžem odhadnout už jenom od pohledu, a nemusíme bejt ani nějací „mentalisti“, abysme poznali například to že je někdo nepřátelský nebo arogantní
0 Nominace Nahlásit |
Ano
Jsem carodejnice a verim tomu. A nejenom ze tomu verim , ja i poznam jaky
ten clovek je.
🙂
P.S. Proto jsem sama hooodne , ale hooodne oskliva. ;-(
0 Nominace Nahlásit |
Ne
Je to pověra, předsudek a mýtus šarlatánů.
Např. největší důvěru budí sňatkoví a jiní podvodníci, jejichž je to
pracovním nástrojem a oběti jim znovu a znovu naletí.
0 Nominace Nahlásit |
Ano
A kdo se trochu v lidech vyzná, ví, že to není jen „víceméně“, ale že se to odráží dokonale…
0 Nominace Nahlásit |
Ne
hloupost. ti hezci, pritazlivi, sympaticti lide byvaji svine stejne casto, jako ti osklivi. viz snatkovi podvodnici, jak rika kolega:) nebo lide, na predvadecich akcich, kde prodavaji hrnce za 60 tisic. nebo ti, co se nacpou duchodcum do baraku s vymluvou, ze jdou zkontrolovat plyn, vodu, a pak jim zmizi veskere uspory. ti urcite nemaji „oblicej“ zlodeju a podvodniku.
0 Nominace Nahlásit |
Ano
Možná trochu ano, třeba podle toho, jak se o sebe stará – jak se oblíká, češe, …
0
před 4808 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ad syd, s vnější podobou se člověk rodí a s oblečením nemá nic společného. Sice existuje axiom, že šaty dělají člověka, ale stejně tak platí, že zdání klame. Naopak v drahých oblecích bývají mafiáni a vrazi, naproti tomu výtečný člověk může mít prostý oděv. Populistické palce díky překroucení otázky, jsou nedůstojné, nízké a nezasloužené.
Otázku jsem nepřekrucovala a už vůbec ne kvůli palcům. S tím oblečením jsem to možná mohla trochu víc uvážit, ale na výrazu se většinou nechá poznat hodně věcí. Platnost tvrzení, že s vnější podobou se člověk rodí, záleží na tom, co všechno si pod vnější podobou představíte. Já tedy rozhodně i ten výraz, pohled, celkové vzezření. Popravdě totiž ani nevím, jak bych si měla tu „vnější podobu člověka“ bez tohohle všeho představit, co bych jako viděla, abych z toho mohla vyvozovat nějaké závěry o tom člověku, abysme se potom mohli vůbec bavit o tom, jestli ta podoba odpovídá tomu, jaký ve skutečnosti je. A přece jenom poslední věc: kdo tvrdí, že drahý oblek = skvělý člověk; obyčejné oblečení = looser? A propos: Copak věta „Naopak v drahých oblecích bývají mafiáni a vrazi…“ není předsudkem?
Drap | 8209 | |
led | 4068 | |
Kepler | 3462 | |
annas | 3402 | |
hanulka11 | 2783 | |
marci1 | 2777 | |
zjentek | 2713 | |
briketka10 | 2514 | |
quentos | 2018 | |
aliendrone | 1938 |
Aktuality |
Zábava a ostatní |