Zdravim.Zajimalo by me kdyz jsem se odhlasil z trvaleho bydliste a mam uredni adresu mohou tam jit exekutori kdyz tam nadale zije moje rodina???Odhlasenej jsem od roku 2004.poradte mi dekuji.Od mesta mam potvrzeni.Dekuji.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 5341 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Vynechám citaci právních ustanovení dvou důležitých zákonů, kterými se exekuce řídí:
…a pokusím se laicky problém vysvětlit.
Pokud NELZE některou z níže UVEDENÝCH MOŽNOSTÍ dostatečně PROKÁZAT, že povinný se zdržuje v místech, ve kterých se údajně mohou nacházet věci povinného, tak je nutné, aby exekutor postupoval podle ustanovení § 326 odst. 2 OSŘ, které zní:
„Soud sepíše i věci povinného, které má u sebe někdo jiný, avšak JEN TEHDY, jestliže mu takové věci budou současně odevzdány.“
No a zde je jasné právo dočasného držitele těchto věcí je NEVYDAT! A to i tehdy, když se bude prokazatelně jednat o věc dlužníka !!!
Ale zpět k začátku mé odpovědi.
Aby mohla platit výše uvedená právní domněnka, že exekutor si nemůže vzít věc z místa, kde se důvodně domnívá, že se vaše věc nachází, pak nesmí být žádná (byť sebemenší) pochybnost, že se na daném místě zdržujete.
Soudní praxe pak vychází např. z těchto ´důkazů´, zda se povinný na místě zdržujwe či nikoli :
Takže moje rada:
Hodně štěstí ! 🙂
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek