Chtěla bych se zeptat jestli mohou spíš holky přijít o menstruaci a teď nemyslím těhotenství ani rychle hubnutí ani menopauzu či přechod, ale jestli mohou přijít o menstruaci a co by to způsobilo?
Jestli když přijde holka cca.15–20 let o menstruaci, je to nějaký závažný zdravotní problém …
Zajímavá 0 před 2230 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Je to možné. Pokud dívka nebude jíst, bude podvyživená, tělo strádá, takže může přestat menstruovat. Znám jednu dívku, která měla velké problémy, než se jí menstruace obnovila po nesmyslné dietě.
Zpravidla se tak i stává při bulimii či anorexii. Někdy i při antikoncepci, jindy může jít o poruchy krevní srážlivosti.
Co je možné, se nemusí týkat vás. Jako vždy, obraťte se na
lékaře.
Mezi námi žádný lékař není, navíc u každého je to jinak.
Nemyslím cysty, myomy, polypy, záněty, které také ovlivňují menstruaci atd.
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
Dobrá otázka. Na nesprávnym místě. Patří spíše gynekologovi – profesionálovi, rozuměj lékaři. Já holt jsem jen gynekolog – amatér.
Upravil/a: Edison
0 Nominace Nahlásit |
Jasně že ano. Pokud si pamatuji, psal jsem ti do odpovědi když ses ptala na hubnutí. Vlivem přehnaného a nezdravého hubnutí můžeš o menstruaci přijit. Na čas ale i navždy. Takže si na to dávej pozor. Je to tak jak napsala annas.
Doporučil bych ti i shlédnout nějaké dokumenty o anorexii a bulimii. Já jich pár viděl a není to pěkný pohled, na stejně staré dívky jako ty, které trpí. Jsou chudé tak že jim jde doslova počítat kosti a extrémních případech, pokud není zahájená léčba, mohou i zemřít.
0 Nominace Nahlásit |
Ano, dívky i ženy (ale dívky častěji) mohu menstruaci „ztratit“
a většinou jde o závažný zdravotní a psychický problém (většinou
se to týká anorektiček a/nebo bulimiček).
0
před 2230 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1712 | |
marci1 | 1092 | |
annas | 763 | |
quentos | 744 | |
ivzez | 715 | |
zjentek | 712 | |
iceT | 687 | |