Doplňuji:
Já vím, že to jsou komety, tak hloupá nejsem, proto jsem napsala „padá“
do uvozovek, protože se tomu tak říká..
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Katusa, beer před 4898 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Samozřejmě že to souvisí s naší planetou, ale také s celou sluneční soustavou a objekty, které do ní vstupují. Padající hvězdy nejsou komety, jsou to drobné meteority, které žhnou až v atmosféře (kometa žhne ve vesmíru a do atmosféry se vůbec nedostane, protože letí daleko od Země). Komet vídáme za rok jen několik, meteoritů v atmosféře vídáme tisíce.
Když kdysi před miliony až miliardami let došlo k rozpadu některých vesmírných těles (třeba nárazem planet či měsíců do sebe), vznikla z nich jakási drť, která tvoří obří pásy… Tato drť se stále pohybuje po eliptické dráze, neboť ji udržuje gravitační síla Slunce. No a v létě se Země dostává do takové polohy, že vlastně tomu dlouhému pásu vesmírné drti vletí do cesty a nám pak spousta těch drobných úlomků shoří v atmosféře.
Napsal jsem to hodně zjednodušeně, ale princip jsem zachoval.
0 Nominace Nahlásit |
Nepadaj hvězdy, ale letěj komety!!!
v létě se spíš líp ,,vidí'' do vesmíru… Nijak to nesouvisí s naší
planetou!!!
0
před 4898 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Meteorický roj Perseid, neboli padání hvězd v srpnu mohou nabídnout na noční obloze zajímavou světelnou show. Perseidy zdánlivě vylétají ze souhvězdí Persea. Říká se, že když padají hvězdy, máme si něco přát a to se pak vyplní.
0
před 4898 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekannas | 5284 | |
Kepler | 2867 | |
Drap | 2620 | |
quentos | 1803 | |
mosoj | 1594 | |
marci1 | 1356 | |
led | 1345 | |