Případně stejný? Já vím, je to hloupá otázka ale vy už jste zvyklí
:)
Doplňuji:
Já to tušil že to tak nějak bude, ale dokážete mi někdo ještě najít,
jaký rozdíl mezi dia a sys je hraniční/rizikový? A jestli je
nebezpečnější mít tlak 250/120 a nebo 120/116.
A když už jsme u toho, tak ještě poslední dotaz, jaký je rekord v nejvyšším naměřeným tlaku u člověka, aniž by ta osoba zemřela, a jaká byla příčina?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? annas, vagra, johana 56, huxa, briketka10, anonym před 4293 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Odpovídá Dr. Francis J. Uricchio a další lékaři.
Systolický krevní tlak se vyskytuje během kontrakce srdce. Krevní tlak klesá postupně až do dalšího kontrakce. Diastolický krevní tlak je tlak bezprostředně před následným kontrakce. Diastolický krevní tlak nemůže být nikdy vyšší než systolický krevní tlaku.
Co se stane, když se diastolický rovná systolickému?
Neupravený překlad.
Systolický a diastolický tlak se blíží sebe je znakem perikardiální
tamponádou, která je, když tekutina začne vyplnit vak kolem srdce
(osrdečník). To způsobí, že tlak na zvýšení na srdce, která sníží
čerpací sílu srdce. Srdce nebude moci cirkulovat krev účinně tak tělo
začne jít do šoku (vyvolávající pocení končetin, zvýšení tepové,
zvýšené respiraci). Vzhledem k tomu, tlak na srdce zvyšuje, srdce pracuje
tak tvrdě, že to začíná být unavený a … Srdeční zástava, ne-li
defibrillated, povede k smrti.
Doplňuji:
Reakce zdravotní sestry.
Není uvedené jedno číslo, ale jako nejvyšší jsem našla 280/180, jinak se uvádí kolem 250/150, 230/160…
Systolický x diastolický tlak – větší nebezpečí záleži na věku.
Nebezpečné je, že zpravidla u starších lidí, kteří mají nízký diastolický krevní tlak, ale vyšší systolický krevní tlak, je větší pravděpodobnost vzniku srdečního selhání, než tu těch s vyšší úrovní diastolického krevního tlaku.
Diastolický krevní tlak byl a nadále zůstává, závažný pro mladé lidi. Čím vyšší diastolický krevní tlak, tím vyšší riziko při srdečním infarktu, mrtvici a selhání ledvin.
V minulosti se věřilo, že zvýšený diastolický krevní tlak byl nejvýznamnější prediktor nepříznivých výsledků, ale nyní je známo, že zvýšený systolický krevní tlak má významnější negativní dopad na člověka.
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
Může, ale to již nebuideš mezi námi ! Tak jako je nebezpečný výsoký TK tak je nepezpečný malý rozdíl mezi dia a sys tlakem .
0 Nominace Nahlásit |
Já to tušil že to taknějak bude, ale dokážete mi někdo ještě najít, jaký rozdíl mezi dia a sys je hraniční/rizikový?
Drap | 3375 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2004 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1308 | |
zjentek | 1186 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 950 | |
elkon | 936 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |