V delfské věštírně byl u vstupu nápis „Poznej sám sebe“.. To znamená, že nikdo nemůže pochopit ostatní, pokud nepochopí své jednání a chování. Jde v podstatně o morálku.
Každý by měl umět naslouchat svému srdci, svědomí, emocím atd. a uvědomit si, že má své chyby, že nejedná vždy tak, jak by měl. Není snadné přijmout pravdu o sobě. ač ji sám člověk tuší, nebo mu ji někdo jiný prozradí.
Teď záleží na tom, zda je jedinec schopen pravdu přijmout, nebo ne. Třeba raději opustí přítele, přijde i o majetek atd. Takže tím, že se nad sebou nezamyslel, zvítězilo jeho špatné já, podvedl sám sebe, byť získal jen „morální škraloup“.
Takže by měllo platit, aby každý pozval svou morální podstatu, choval se podle ní, nesváděl svoje chyby na druhé, nelhal sám sobě, tím se dopuštěl „podvodu“. Určitě by byl šťastnější.
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
Ano, svým způsobem. Dost často se to stává, že podvádíme a obelháváme sami sebe.
Upravil/a: quentos
5Kdo udělil odpovědi palec? annas, johana 56, briketka10, chachar1922, gagaga
před 3217 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ano, když si člověk něco nalhává… podvádí a lže sám sobě 😉
4Kdo udělil odpovědi palec? johana 56, tony2412, briketka10, gecco
před 3217 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
jasně ! vod zejtřka nechlastám ! přestanu kouřit ! naučím se španělsky ! ještě něco ?
4Kdo udělil odpovědi palec? johana 56, tony2412, briketka10, gecco
před 3217 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ano tím, že lže ostatním, ale sám sobě nic
nepřizná. Nepřijímá kritiku od nikoho přitom
o sobě ví, že svým jednáním poškozuje, jak
sebe, tak další.
0 Nominace Nahlásit |
Například lidé ví o škodlivosti kouření a přesto kouří, ví o škodlivosti nějakých potravin, a přesto je konzumují a dalo by se pokračovat. Nebo se mne někdo zeptá, jak se mi daří a mne se chce jít se domů vyspat, ale musím se usmát a říci, že je mi dobře. Mám pokračovat.?
2Kdo udělil odpovědi palec? briketka10, tony2412
před 3217 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 8208 | |
led | 4068 | |
Kepler | 3462 | |
annas | 3402 | |
hanulka11 | 2783 | |
marci1 | 2777 | |
zjentek | 2713 | |