Myslíte si,že si může 14 leté dítě pořídit Francouzského Buldočka? Bydlím v domě na vesnici takže je tam hodně přírody a tedy i hodně míst k krátkým i dlouhým procházkám. Mohla bych ho venčit 2× denně, máme velkou zahradu a můj táta je každý den doma takže zatímco bych se vrátila ze školy tak by ho pustil ven a trošku na něj dohlédl. Ze školy se vracím v PO: 15:00 UT: 18:00 ST: 15:00 ČT: 18:00 PA: 13:30 a v sobotu i v neděly bych se mu mohla věnovat déle. Moji rodiče by byli ochotní mi s ním pomáhat ( už se staraly o dva psy) na střední školu na internát určitě nepůjdu. Může se 14 leté dítě zvládnout starat o psa ( samozřejmě s pomocí celé rodiny)?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? marci1 před 3456 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Ano, to zvládneš, nejsi už tak malé dítě, abys nezvládla starost o psíka, navíc takového, kterého si přeješ zvládneš i fyzicky, není to tak silný pes, jako například německý ovčák, nebo rotvik, s tebou se bude mít jistě dobře, ale nejsou to jen vycházky, na které se mimochodem chodí i třeba za deště, musíš se o něj starat i jinak, musíš ho cvičit k poslušnosti, musíš dohlížet na jeho stravu, všechno si předem nastudovat, abys věděla, jak na to. To všechno prostě musíš, pokud chceš psa a uvědom si, že pejsek bývá i nemocný a to stojí peníze a někdy hodně peněz, krom toho poplatek za psa, očkování, odčervení, pak různé hračky, dobrůtky, kartáče, pelíšky atd. Jsi ochotná na to všechno i ty přispět ze svého kapesného? Jestli myslíš, víš, že ano, tak tady není pak už snad žádná překážka 🙂
5Kdo udělil odpovědi palec? johana 56, redy, briketka10, anonym, WoIfy
před 3456 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
To musí vědět to dítě a jeho rodina.
Jestli už psa měli, určitě budou vědět že to je starost ná přibližně
10–15 let.
0 Nominace Nahlásit |
Ano můžeš,ale jak píše Rehu,starost skoro na 15let,tak s tím musí
celá tvoje rodina počítat.
Jen bych na vesnici nevolil fr.buldočka,ale je to tvoje volba.Na zahradu
spíše jiného pejska.
0 Nominace Nahlásit |
Já budu platit pro toho pejska vybavení rodiče mi koupí jen toho psa takže jsem si vědomá že to není malý obnos peněz :) A jak píše Jugar tak jakého pejska bys volil ty ?