Podle zákona je alkoholický nápoj ten, který má více než 0,75 procenta alkoholu.Alkohol v nealkoholickém pivu by podle Nešpora mohl škodit i dětem a mladým lidem, proto není vhodný ani pro ně,ale jak znám naše prodejce,nic jim nebrání v prodeji.
6Kdo udělil odpovědi palec? led, anonym, anonym, E.n, Vitksok, Tomas Craft
před 4839 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
V 15 letech po tělocviku jsem šel s kamarády do Billy a chtěli jsme si koupit nealko pivo v plechu – Radegast Birell. U pokladny nám pivo zabavili a když jsme argumentovali, že je to nealko a že to můžeme, tak na nás přišla ještě ochranka. Dokonce to dopadlo tak, že se v Kutnohorským deníku objevil článek s naší fotkou z bezpečnostní kamery o tom, jak se nezletilí snaží nakupovat pivo (samozřejmě o nealku nebyla řeč). …
5Kdo udělil odpovědi palec? anonym, casey, E.n, Fildas, jermeister
před 4839 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nealko pivo ,např. radegast Birell ma alkohol mezi 0–0,49% alkoholu,cili zcela bez alkoholu neni.Tudiz osobam mladsim 18 ti let …bohuzel..
0 Nominace Nahlásit |
Ano,může ale já když jsem byl mladej a musel jsem chodit pro nealko pro otce cítil jsem se trapně.
0
před 4838 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pokud produkt má do 0.50% alkoholu tak je volně prodejný např Birell
obsahuje 0,49 % objemového množství alkoholu, přičemž hranice obsahu
alkoholu pro nealkoholická piva je podle českých zákonů 0,5 % celkového
objemu. Jeho prodej nezletilým osobám je tudíž v ČR povolen.
Jestli by to někomu nechtěli prodat tak klidně zavolejte policii.
@Mojitek, to je milí, avšak je tu nějaká legislativa, od kdy je nápoj považován za alkoholický. Vyhláška č. 335/1997 Sb. v §1 uvádí, že nealkoholický nápoj se rozumí, který má do 0,5% alkoholu! A sám zde píšeš, že obsahuje 0,49 (většina Birellu obsahuje 0,2%-,03%), tudíž se o alkoholický nápoj nejedná a osobám mladším 18-ti let je volně přístupný. Jen menší připomínka kefír měl dřív běžně až 2% alkoholu a nikdy za alkoholický nápoj považován nebyl.
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |