Tak rozhodně po tobě nemůže požadovat, aby ses do práce dopravoval taxíkem. Nicméně jak se do práce dostaneš je jen tvůj problém.
0
před 2083 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Možná to je jen a jen tvůj problém, ale myslím že je v zákoně uvedeno, že za dopravu do zaměstnání se považuje veřejná hromadná doprava a tou taxík není.
0
před 2083 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pokud pracuješ jako řidič taxislužby, tak budeš využívat toto vozidlo i pro vlastní účely a to z místa bydliště na pracoviště. Jinak mne další alternativa nenapadá.
0
před 2083 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Neuvádíte žádný kontext, takže ano, úřednice ÚP může
taxi považovat za vhodnou dopravu do zaměstnání.
(Více po upřesnění situace.)
0
před 2083 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
autacek: Tady máš pravdu jen částečně…Odmítnout zaměstnání kvůli tomu, že bych cestou do práce/z práce zabil většinu času „na odpočinek“, či „zaplatil víc než vydělám“ je podle mně naprosto legitimní. Pokud je člověk zdravej a pracoviště je třeba 5km daleko (po silnici po rovince), dá se klidně na kole v téměř jakémkoli počasí, ale 30km denně tam a zpátky v horském terénu nedám.
Podle Vás je to legitmní, zákon o zaměstnanosti
to ale mezi vážnými důvody, pro něž by bylo možné
odmítnout zprostředkované zaměstnání, neuvádí.
435/2004 Sb
§ 20
(1) Fyzická osoba má právo na zprostředkování vhodného zaměstnání.
Vhodným zaměstnáním, pokud tento zákon nestanoví jinak, je
zaměstnání
…
Není to specifikováno přesně, ale věřím, že se lze shodnout na tom co je „dopravně dosažitelné“… pokud by došlo na soud, řešili by se zřejmě i kulturní zvyklosti v našich krajích a opravdu věřím, že výsledek by se trefil do toho hrubého rámce, který jsem nadhodil…