Poslední týden sem nesnědl prakticky nic sladkého a dneska sem snědl akorát 1 fidorku (20g cukru) nemůžu z toho že konzumuju jen slané mít nějaký problém kvůli nedostatku cukru? Sice bych jedl sladké ale vůbec na to nemám chuť, i na vánoce sem si vzal jeden sladký rohlicek a cukr sem nemohl do dalšího dne vidět protože se mi hnusil. 😁
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? johana 56, da ny před 2916 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
V žádném případě. Sladké cukry ještě ve středověku nikdo nekonzumoval a sladilo se jenom medem. Vyšší cukry, známé jako polysacharidy jsou ve velkém množství obsaženy třeba v obilovinách a lidský metabolismus je využije stejně dobře jako ten sladký jednoduchý cukr, ať už je izolován z jakékoliv rostliny.
0 Nominace Nahlásit |
No já znám složené a jednoduché cukry.
Tyto cukry si naše tělo metabolizuje na glukózu, která je nutná hlavně
k výživě mozku.
Neboj se, tělo umí metabolizovat i tuky nebo škrob na glukózu. Jinou formu
cukru než glukózu naše tělo nepotřebuje. Jediný problém by mohl nastat,
kdyby jsi nejedl nic a tvoje játra by již veškerou zásobu tuku
zmetabolizovala na glukózu.. Pak by ti hrozila hypoglykemie, která je
nebezpečná tím, že pokud do ni upadneš, bez pomoci druhého se z ní
nedostaneš !!!!!
Upravil/a: mosoj
0 Nominace Nahlásit |
jete nejaké ovocie? džús? džem?
potom nie.......
ale prečo sa vám sladké doslova hnusí? to nie je veľmi v poriadku......ale skôr psychicky než fyzicky
Kepler: čo sú to sladké cukry? to je chemikárska hantýrka? akože
sacharóza? lebo samotnú repu už určite poznali a na juhu mali aj datle –
ďalší zdroj sacharózy? a laktózu a maltózu pochopiteľne mali tiež…aj
med
sladké cukry sú teda rafinovaná sacharóza a hfcs?
Upravil/a: Šidlo
0
před 2916 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Problémy môžeš mať z nedostatku cukru a tak isto z prebytku cukru.
Existuje diagnóza hypoglykémia a aj hyperglykémia. Keď si kúpiš
v zdravotníckej predajni alebo lekárni glukomer, môžeš si merať hodnoty
krvného cukru sám. A ešte naštudovať výšku minimálnu a maximálnu.
Aj soľ je škodlivá. Zvyšuje krvný tlak. Ja mám predpísanú neslanú
diétu, a najnovšie aj nízkutukovú a nízkocukrovú.
0
před 2916 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Bez „cukru“ (tedy sacharidů) by mozek nebyl schopen pracovat a tedy
člověk žít.
Bez toho bílého, který máte zřejmě na mysli lze v pohodě existovat a
být velmi zdravý ;).
„Ve skutečnosti je to tak, že cukry jsou pouhou podmnožinou (součástí)
daleko širšího pojmu sacharidy, do kterého patří navíc ještě celá
řada dalších látek, které si naopak s pojmem cukr nebo sacharid téměř
nikdo nespojuje.“
Čtěte více na: http://www.vitalia.cz/clanky/napisy-na-potravinach-cukry-a-sacharidy-nejsou-totez/#ixzz4U4mKRjHD
.
http://www.vitalia.cz/clanky/napisy-na-potravinach-cukry-a-sacharidy-nejsou-totez/
0
před 2916 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Šidlo, není to chemická hantýrka, jen jsem chtěl rozlišit jednodušší cukry chutnající sladce (o které tazateli šlo), a polysacharidy které si přijímáme s běžnou potravou, třeba ve formě škrobu v obilninách. Sacharidy jsou vlastně složitějšími alkoholy. Z těch druhých si naše tělo enzymaticky polysacharidy rozštěpí na ty jednodušší. Tam patří sacharóza z řepy a třtiny, fruktóza, maltóza, laktóza, glukóza a další. Liší se jen molekulovou hmotností a strukturou. Společným znakem je jen vícenásobný výskyt skupin -OH (hydroxylových). Glycerin (3×OH) se už za sacharid nepovažuje i když má nasládlou chuť. Ten nejjednodušší alkohol (mimo methanolu) se vyrábí právě enzymatickým štěpením složitějších sacharidů.
Drap | 3406 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2007 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1339 | |
zjentek | 1202 | |
hanulka11 | 1028 | |
elkon | 960 | |
quentos | 955 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |