Myslím,že můžeš,dřív se mi stávalo,že jsem dostala dopis bez známky
a musela jsem ho poštačce zaplatit,ale to byl otázka tří kouru,kolik stojí
známka dnes se ani neodvažuju pomyslet.
Ale dnes bych to asi považovala za neúctu vůči své osobě,pokud by mi
někdo takový dopis poslal.A samozřejmě i obráceně…dopis bez známky
bych neodeslala.
0 Nominace Nahlásit |
Stačí napsat na obálku „Odpovědní zásilka“ na místo prostoru pro známku. Pošta to doručí a příjemce zaplatí. To využívám u reklam. Chtějí abych si něco objednal, neobjednám, ale pošlu jim to zpět jako odpovědní zásilku. Asi mám černý puntík. Dostávám toho minimum, skoro vůbec. a mám klid.
0 Nominace Nahlásit |
kdysi se tradovalo,že napsáním velkého T místo známky dáváš najevo zaplatit adresátem
0
před 3934 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Říká se mu adresát a v pravidlech a cenících České pošty jsem nic takového nenašla. ideální zeptat se přímo doručovatelky či na poště.
0
před 3929 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Stačí napsat na obálku „Odpovědní zásilka“ na místo prostoru pro známku. Pošta to doručí a příjemce zaplatí. To využívám u reklam. Chtějí abych si něco objednal, neobjednám, ale pošlu jim to zpět jako odpovědní zásilku. Asi mám černý puntík. Dostávám toho minimum, skoro vůbec. a mám klid.
no, ono jde asi o to že pošta to musí doručit, teoreticky by to mohla hodit do koše když to není zaplacený, jenže pisatel by mohl argumentovat tím že známku na obálku nalepil a ta že se mohla sesunout při vkládání do schránky nebo při manipulaci poštovním úředníkem, což by se taky opravdu mohlo stát..