Chci se zeptat, taky si myslíte že je lepší nejíst žádný cukr? Já si to myslím, protože se z něho tloustne, dostává se z něho cukrovka, dostávají se z něho i prý rakoviny a přináší zdravotní potíže a taky kazí zuby. Máte taky ten pocit že cukr je lepší nejíst vůbec?
Zajímavá 0 před 2937 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Víte, co se říká? Všeho moc škodí. Cukr sám od sebe není škodlivý,
ale záleží na množství, které spotřebujete a v případě cukru i na
druhu. Bílý rafinovaný cukr je pro lidské tělo poměrně špatně
zpracovatelný, proto ve velkém množství může nadělat hodně škody. a
když se nad tím zamyslíte, přijdete na to, že průměrný Čech prakticky
jiný cukr nepoužívá a tento požívá v ohromných dávkách. Je to dané
jednak tím, že rafinovaný řepný cukr je nejdostupnější, nejlevnější,
ale také dodá relativně málo energie, proto máme větší spotřebu.
Vhodnější než klasický bílý cukr je třeba jen řepný cukr nerafinovaný
(hnědý – ale musí to být opravdu nerafinovaný cukr, ne karamel
z bílého), med nebo například kokosový cukr. Poněkud klamem je tvrzení,
že nejzdravější je třtinový cukr. Není to tak úplně pravda.
A i u těch zdravějších cukrů je dobré dodržovat zdravou míru a
nepřehánět to.
A teď k těm neduhům údajně způobeným cukrem. Zubní sklovinu cukr
narušuje, není sám, narzšují ji i jiné potraviny, ale nejhorší jsou
cukry a kyseliny. Po cukru samotném ale neztloustnete. Rakovinu může vyvolat
spousta dalších faktorů a obvykle jich bývá více zároveň, a ani cukrovka
nevznikne jen tím, že jíte cukr. Cukrovka vzniká na základě genetických
předpokladů a cukrovkou se nazývá proto, že tělo při ní není schopno
správně cukry zpracovat. NIcméně ano – pokud se člověk s genetickou
dispozicí k cukrovce bude ládovat sladkým, pak si pravděpodobně nastartuje
cukrovku. ovšem pokud se sladkým ládovat nebude, nemá jistotu, že se
cukrovka nespustí třeba stresem.
Na druhou stranu, cukry potřebujeme pro výrobu energie. Takže cukr ano, ale
v rozumném množství a pokud možno v rozumné podobě.
3Kdo udělil odpovědi palec? MK44, Mc Merkurion, marci1
před 2937 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jo , patří mezi 5 bílých jedů , zdravější bude med ,
http://www.chytrolina.cz/pet_bilych_jedu-6-100-1.html
http://www.zdravi-az.cz/Potraviny_jako_jedy_i_leky_05.php
Upravil/a: anonym
0
před 2937 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jistěže. a nejen cukr, ale i sacharidy. To jsou takové pravdy, které ale
ve výsledku narážejí, že tu něco neklape. Když byste nejedl cukr a omezil
sacharidy, tak co byste vlastně jedl?. Množství bílkovin by nemělo
překračovat 40% u kulturistů 50%. Bílkoviny obsahují velmi málo energie.
A tuky jsou přece škodlivé.
Znáte řešení? http://www.stalemladi.cz/srozumitelne-podana-zdrava-vyziva-z-historicke-kucharky/
0
před 2910 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 3383 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2006 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1317 | |
zjentek | 1192 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 951 | |
elkon | 946 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |