Avatar uživatele
Ryboun

Myslíte, že je lepší nejíst cukr?

Chci se zeptat, taky si myslíte že je lepší nejíst žádný cukr? Já si to myslím, protože se z něho tloustne, dostává se z něho cukrovka, dostávají se z něho i prý rakoviny a přináší zdravotní potíže a taky kazí zuby. Máte taky ten pocit že cukr je lepší nejíst vůbec?

Upravil/a: annas

Zajímavá 0 před 2937 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Nuk nuk

Víte, co se říká? Všeho moc škodí. Cukr sám od sebe není škodlivý, ale záleží na množství, které spotřebujete a v případě cukru i na druhu. Bílý rafinovaný cukr je pro lidské tělo poměrně špatně zpracovatelný, proto ve velkém množství může nadělat hodně škody. a když se nad tím zamyslíte, přijdete na to, že průměrný Čech prakticky jiný cukr nepoužívá a tento požívá v ohromných dávkách. Je to dané jednak tím, že rafinovaný řepný cukr je nejdostupnější, nejlevnější, ale také dodá relativně málo energie, proto máme větší spotřebu.
Vhodnější než klasický bílý cukr je třeba jen řepný cukr nerafinovaný (hnědý – ale musí to být opravdu nerafinovaný cukr, ne karamel z bílého), med nebo například kokosový cukr. Poněkud klamem je tvrzení, že nejzdravější je třtinový cukr. Není to tak úplně pravda. A i u těch zdravějších cukrů je dobré dodržovat zdravou míru a nepřehánět to.

A teď k těm neduhům údajně způobeným cukrem. Zubní sklovinu cukr narušuje, není sám, narzšují ji i jiné potraviny, ale nejhorší jsou cukry a kyseliny. Po cukru samotném ale neztloustnete. Rakovinu může vyvolat spousta dalších faktorů a obvykle jich bývá více zároveň, a ani cukrovka nevznikne jen tím, že jíte cukr. Cukrovka vzniká na základě genetických předpokladů a cukrovkou se nazývá proto, že tělo při ní není schopno správně cukry zpracovat. NIcméně ano – pokud se člověk s genetickou dispozicí k cukrovce bude ládovat sladkým, pak si pravděpodobně nastartuje cukrovku. ovšem pokud se sladkým ládovat nebude, nemá jistotu, že se cukrovka nespustí třeba stresem.
Na druhou stranu, cukry potřebujeme pro výrobu energie. Takže cukr ano, ale v rozumném množství a pokud možno v rozumné podobě.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Jakej cukr?

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Jo , patří mezi 5 bílých jedů , zdravější bude med ,
http://www.chy­trolina.cz/pet_bi­lych_jedu-6-100-1.html
http://www.zdravi-az.cz/Potravi­ny_jako_jedy_i_le­ky_05.php

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
lenkasvob

Jistěže. a nejen cukr, ale i sacharidy. To jsou takové pravdy, které ale ve výsledku narážejí, že tu něco neklape. Když byste nejedl cukr a omezil sacharidy, tak co byste vlastně jedl?. Množství bílkovin by nemělo překračovat 40% u kulturistů 50%. Bílkoviny obsahují velmi málo energie. A tuky jsou přece škodlivé.
Znáte řešení? http://www.sta­lemladi.cz/sro­zumitelne-podana-zdrava-vyziva-z-historicke-kucharky/

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek