Byl to dárek a někdy když vylétne z klece, tak je doma pěknej mazec,ji tam dostat zpátky:)
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? anonym, rynek878, Zuzax před 5042 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Ochočit se asi dá dost těžko, ale svou klec určitě najde. Pomalu ji zkuste zvykat třeba zda by si nesedla na ruku, či na vařečku a zkuste ji donést ke kleci . Chce to velkou trpělivost a hlavně ji nevylekat.Jen tak získá důvěru.
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 5042 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
I pětiletá andulka se dá ochočit. Sice s velkou dávkou trpělivosti, ale jde to. Věnovala jsem se chuvu andulek, a když jsem začínala, tak jsem si pořídila pár let starého anduláka, který se po několika měsících naučil sedět na prstě, na rameni, i na hlavě, kde mi s radostí ožužlával vlasy :). Ale bohužel v ostatních lidech takovou důvěru neměl, těm seděl maximálně na té hlavě :).
Nejlepší je si vzít do ruky něco dobrého k snědku (preferuji senegálské proso na klásku, které andulky milují a můžete mít ruku dál od andulky) a dvířkama dát pomalu ruku do klece. Poté je důležité nedělat prudké pohyby a čekat, až si andulka zobne a vydržet třeba 5 minut. Po několika dnech opakování nenápadně před klas nastavit prst, tak, aby se k němu jinou cestou nedostala. Časem andulka pomalu zjistí, že ji nemáte v úmyslu „sežrat“ :). Ovšem starší andulku už nejspíš nenaučíte přilétnout na zavolání a povídat.
Jinak pokud jsme nějakou andulku potřebovali akutně dostat do klece a neměli jsme čas čekat, až se jí bude chtít, tak jsme to řešili tak, že jeden člověk šel k místu, kde andulka seděla a druhý byl připraven u vypínače větla. Za tmy jsou andulky dezorientované, takže se ani nehnou a dají se snadno vzít opatrně do ruky. To ale nelze udělat za denního světla :).
0
před 5040 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek