Na sádle.
Zdroj: https://nasadle.cz/2018/06/26/10-duvodu-proc-byste-meli-varit-na-sadle/
0 Nominace Nahlásit |
Nejlepší je smažená jídla omezit, je známo že lidé jenž smaží vice než 3× týdně mají výskyt rakoviny a zhoubných nádorů až o 61,8% vyšší neż lidé co smaží pouze 1× týdně, neni však dobré vyřadit tyto potraviny z jidla zcela, doporučuje se zdravý olej olivový jenž pomáhá bojovat i proti radikálům. Doporučuje 9 z 10 výživových specialistů.
0 Nominace Nahlásit |
Pokud budete smažit na ghí, případně na oleji vhodném ke smažení (ne
panenský), doporučuje se smažit pouze 1×. Pak zlikvidovat. Pokud
pokračujete ve smažení dalších kusů.je vhodné Na čistou pánev/kastrol
dát novou porci ghí či oleje a tak pokračovat, stále dokola. Ghí použiji,
pokud smažím jen 2 ks (najednou) řízků.
Já na občasné smažení nejčastěji používám sádlo. Má vysoký bod
kouřivosti, není tedy karcinogenní. Na sádle se může smažit více
porcí/kusů (opakovat bez
výměny několikrát) a průběžně sádlo přidávat. Po dosmažení sádlo
zlikvidovat.
Během smažení je vhodné přidat k masu, sýru atp. kousky mrkve nebo
brambory, pak se sádlo/máslo/olej snadno nepřepalují.
Když se někdo rozhodne smažit na oleji, měl by přidat kousek sádla.
Z mého pohledu je nejzdravější smažení na sádle. Zejména při více
kusech na smažení. :)
0 Nominace Nahlásit |
Na klasické dřevěné židli, nutí vás sedět rovně. Bez ohledu na to,
kterou drogu zrovna smažíte.
Nejzdravější je ovšem nesmažit vůbec.
0
před 1585 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
CTTON: 10 z 9 odborníků se shoduje na tom, že olivový olej je jeden ze zdravotně nejvhodnějších, ale jen pro studenou kuchyni, a Ty jej doporučíš na smažení???
Na čisté pánvi bez tuků. Plno jídel lze smažit bez nějakého rozpáleného tuku aniž by se to přilepilo k pánvi. Třeba palačinky smažím výhradně jen na pánvi.
Pokud to spácháš bez tuku, není to smažené.
Ve vodě: vařené, dušené
Na tuku: smažené
Na sucho: pražené, sušené
Palačinky smažím také výhradně jen na pánvi – s trochou sádla 😉
Podle mě se tomu taky říká smažení – i když tam nejsou tuky. Nikdy
jsem neslyšel pražené/sušené na pánvi. Zato v mnoha recept je možné se
dočíst „smažené na pánvi bez tuků.”
Smaží se to přímo na rozehřáté pánvi. Určitě palačinky nepražím ani
nesuším (ani nepeču ani nevařím).
A jak se říká tomu, když je to v troubě? To je taky „na sucho,”
jen díky (ohřátému) vzduchu. Je to pečení. A co když je to zároveň
v troubě, ale smažím to na plechu – na tucích? Je to spíš pečení,
nebo smažení, nebo obojí?
„Na sucho” je to i pečení i sušení i opékání i smažení (na
pánvi). Jedno z toho v troubě, druhé na pánvi, jiné na rožni, na
grilu/v kamnech – zkrátka nad ohněm.
Schválně si napsal: „Pokud to SPÁCHÁŠ bez tuků, není to smažené.” Protože jsi nevěděl co použít. Správně by tam mělo být: „Pokud to smažíš bez tuků, není to smažené.” Jenže jak vidíš, to nedává smysl, protože to smažené je. :P Jak jinak tomu chceš říkat (a pražení ani sušení to fakt není. Pražit můžeš tak leda kávu nebo ořechy)?
Ale věděl jsem co použít. Termíny jsou, ale podle mého názoru termín
„spáchat“ lépe odpovídá tomu zvěrstvu 😉
Samozřejmě jsem mohl napsat „pokud to tepelně upravíš bez použití tuku
jakožto teplonosného média“
Nemělo tam být „pokud to smažíš bez tuku“ smažení bez tuku patří do stejné kategorie jako vaření bez vody, rostlinné máslo, sojové mléko, jablečný burčák,… Zkrátka pojmy které rychle doručí podstatnou informaci a naučili jsme se je tak používat, ale při hlubším zkoumání jsou nepravdivé.
Drap | 1710 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |