Chtěla bych se zeptat, na co všechno má můj manžel právo. Jsme manželé 29 let, 2 roky již spolu nežijeme. Za manželství jsem zdědila dům, ve kterém jsme společně bydleli, před 2 roky se odstěhoval. Vzal si veškeré svoje věci, nářadí a také auto. Přestěhoval se do domu, který mu darovala jeho matka. Za dobu manželství nepřispíval na živobytí, skoro vše financola moje maminka a nebo já. Manželství nebylo lehké, dokonce musela být přivolána i policie. Bohužel se s ním nedá rozumně domluvit. Chtěla bych se zeptat, na co konkrétně má právo. Myslím si, že na dům, který jsem zdědila nemá žádné právo. Ale co vybavení, prováděl tu i nějaké opravy atd. Jakým způsobem se tohle řeší?Dále bych se chtěla zeptat, zda ho můžu nechat odhlásit z trvalé bydliště? Když už tu nebydlí 2 roky, ale nejsme ještě stále rozvedeni. Moc děkuji za pomoc.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Bičiště, Pralinka1979 před 5000 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
(§ 91 zákona o rodině)
Zdroj: http://zakony.kurzy.cz/94-1963-zakon-o-rodine/cast-3-hlava-3/
5Kdo udělil odpovědi palec? FOG, Fidel, Lilli, Pralinka1979
před 5000 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Dům, který jste zdědila nepatří do společného jmění manželů. Patří do něj ale vybavení a úpravy, které jste za dobu trvání manželství dělali. Přihlášení k travalému pobytu je pouze evidenční, nemá na nic vliv, prakticky jen na placení poplatku za odvoz odpadu.
0 Nominace Nahlásit |
Odhlásit ho už můžete,ale na zbytek vašich otázek nedokážu odpovědět,doporučuji schopného právníka,ten vám s tím pomůže a rád.
0
před 5000 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
manzel ma pravo na vsechno.zena by mela byt poslesna,oddana sluzka.-)))
0
před 5000 dny
|
0 Nominace Nahlásit |