V původním smyslu (udělat nad umírajícím znamení kříže) jsem to naštěstí zatím nemusel dělat. Kříž mám v úctě, proto v přeneseném smyslu mám raději přísloví „zlomit nad někým hůl“. Často lámu hůl nad lidmi, kteří si pořád melou svoji a nedají se přesvědčit o tom, že nemají pravdu.
0 Nominace Nahlásit |
I když věřících ubývá, kříž je stále znamením, které se objevuje na chrámech, , na významných místech či budovách, stále jsou v polích Boží muka, na hrobech hřbitovech, ale i v mnoha domácnostech a křížek na řetízcích nosí dívky. Ale je i v lékárnách, u schránek s smrtelným obsahem atd. Křížem se nazýval i popravčí nástroj.
Takže se domnívám, i když jde o přenesený význam nepřipadá mně toto úsloví vhodné.
Toto přirovnání nepoužívám. Pokud jde o člověka, ztratím k němu důvěru, skoncují s ním atd. U věci se pokusím znova, někdy se podaří, jindy ne,. Ale naděje umírá poslední.
Věřím, že boží mlýny melou pomalu, ale jistě., i když lež má často náskok před pravdou.
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
Nad svojí současnou tělesnou kondicí. Byla doba kdy jsem dokázal snožmo vyskočit na kuchyňský stůl a dnes mám problém udělat dřep.
0 Nominace Nahlásit |
annas | 5913 | |
Drap | 4602 | |
led | 2997 | |
Kepler | 2836 | |
marci1 | 2238 | |
zjentek | 1643 | |
ivzez | 1445 | |
quentos | 1420 | |
aliendrone | 1413 | |
elkon | 1296 |
Divadlo |