Avatar uživatele
quentos

Necháváte vodu na kávu přejít varem?

Doporučuje se, aby se káva nezalévala úplně vařící vodou, ideálních je prý 97°C. Dbáte na to, nebo to považujete za maličkost či pedanterii? A pokud ano, děláte to tak, že vodu na kávu nedovaříte, či přivedete do varu a necháte okamžik vychladnout?
Když se nad tím totiž zamyslím, ideální mi připadá spíše druhá z uvedených možností, neboť varem se ničí případné choroboplodné zárodky. O tom už ale na kávě nepíší.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? annas, anonym, kokoťenko, anonym před 5287 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
atriplex

Vodu dám do konvice a až se sama vypne, tak kávu ihned zaleju. Nikdy jsem v chuti nepoznal ten rozdíl zda zalévám horkou či vařící vodou. Choroboplodné zárodky? To snad ne – studenou vodu z vodovodu piju bez převaření.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
martina1

Já ne,když voda začně v konvici hučet(už to poznám),tak ji vypnu a kávu nadvakrát zaliju.Když se zalije vroucí vodou má úplně jinou chuť.Od jisté doby si v restauraci kafe nedám,protože mi jen zkazí chuť,ale každý ji má rád podle sebe.
Jinak doma máme vodu „sterilní“.Alespoň to tvrdí starousedlíci.Je pravda,že když jsem zapoměla přes rok vodu v kalnistru,žádné řasy se nepomnožily a ani chuť nezměnila.Prý za to může Radon,kterého je v podzemí Krkonoš hodně.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Tata

To záleží na tom jaký jste milovník kávy. Stejně jako příprava čaje je i příprava kávy obřadem. Položme si ruku na srdce, když ráno spěcháte do práce a snídáte čaj, také nebudete provádět japonský obřad pití čaje ale jen zalijete pytlík s čajem. Stejně je to s kávou pokud nemáte na přípravu kávy čas, nehledíte na to co doporučují fajnšmekři
a udělat ji co nejúsporněji.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
panenka

Já si kávu dělám v kávovaru.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ReHu

Na kávu používám filtrovanou vodu, takže zárodky jksou z 99,9 % zničené. A pokud by se voda měla vařit k jejich likvidaci, měla by vřít min 20 minut.
K zalití kávy nechávám vodu krátkou chvilku odstát. Neměřila jsem to, ale myslím, že pár vetřin stačí. Já českou tureckou nepiju, ale hosté si nestěžují 🙂.
Zcela jistě záleží na kvalitě kávy, ale také na kvalitě vody.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
vecernice

Já to zaleju,jak to stihnu.Někdy postavím vodu a jdu si po svém a pak příjdu,konvice už je vyplá a tak zaleju.Když vařím kávu druhým,tak si dám víc záležet a opravdu vyčkám než začne voda vřít úplně,ale na tu moji čůrku moc nehledím.Trochu mlíka,sladidlo a myslím si co nepiju.Jsem si jistá,že by odborníci až žasli co jsme schopni nazvat kávou/teda většina z nás/.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek