Dneska jsem byli na nákupu a koupili na zkoušku avokádo. Teď jsme ho
ochutnali a nikomu moc „nejede“. Připadá mi ale škoda ho vyhodit.
Nechutná avokádo lépe uvařené? Do jakého jídla ho dát, aby tam jeho
chuť nebyla tak cítit?(žádná jídla, kde je avokádo hlavní složkou nebo
nějaké pomazánky)
Doplňuji:
Avokádo máme zelené.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? briketka10 před 3956 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
hledala jsem přímo vhodné pro tvou nemoc :
http://masaze-dana.cz/blog/category/ovoce/avokado/
Doplňuji:
dále nesmíš jíst žádné tučné ani ostré
potraviny, aby se nemoc rozbouřila, tak
si to avokádo namačkej a dej si k němu
jemně pokrájenou šunku, nebo málo tučný
eidam či tvaroh budeš mít pomazánky
více :))
Upravil/a: briketka10
0 Nominace Nahlásit |
Černé nebo zelené??
Pomazánka – avokádo (´černé´) – oloupat, vyndat pecku a rozmačkat
na kašičku. Na jedno avokádo tak 15 – 20 deka jemně nastrouhaného sýra
(preferuju goudu), sůl a pepř (nebo jemňounce nakrájenou feferonku) dle
chuti, česneku tak půl paličky (pomazánka je protiupíří) nebo o něco
méně.
Zelené můžeš přidat do zeleninového salátu.
0 Nominace Nahlásit |
Také nejsem moc fanda avokáda.
Dá se ta avokádová pomazánka (přidávám tedy eidam).
Nebo naplnit například mletým masem a zapéct v troubě.
Nebo jsme měli jednou v restauračce rybu s avokádovým přelivem a ta byla
výborná tedy. Tak zkus kouknout tady na jídelníček http://www.restaurace-lavicka.cz/menuCZ.pdf a zadat ten
název do googlu jestli ti vyjede recept, tam to avokádo bylo fakt chutné.
0 Nominace Nahlásit |
Avokádo se musí nechat dozrát teda zmněknout. Pomazánka se dá zjemnit tvarohem, mletou šunkou, vejci na tvrdo.Taveným či tvrdým sýrem.
0
před 3952 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
My děláme avokádovou pomazánku, přidáme tvaroh a jsou z toho výborné
jednohubky 🙂
Jinak ten losos s avokádem a pažitkovým dipem musí být výborný, ještě
jsem tam koukala v tom jídelníčku na ten salátek s lososem, ještě jsem
tam nebyla, tak asi zajdeme.
0
před 3947 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
No, aby avokádo chutnalo „správně“ tak je třeba ho nechat trochu uzrát. Být vámi to zkusím a pak možná změníte názor. Jestli pro vás můžu mít jeden tip, tak zkuste mrknout sem: https://napovime.cz/navod/jak-jist-avokado/ Tam mají super návod jak avokádo zpracovat. 🙂
Drap | 1712 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |