Tedy stavu před Big Bangem? Černé díry fungují jako vysavač veškeré hmoty v okolí, jsou větší a větší a o to silnější – jednoznačně kladná zpětná vazba. Zdá se, že v centru každé větší galaxie je obří černá díra, kolem které všechno rotuje a je postupně pohlcováno, až nakonec nezbude nic, než supermasivní černá díra. Pak se ty černé díry budou vzájemně přitahovat k sobě atd…To teda bude mazec!
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? marci1, Anikitos, Henry1660 před 2055 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Třeba jo. Třeba jsou černé díry trhlinami v existenci. V tom
případě by černé díry byly neexistenčním prostorem (v podstatě
ničím). Ale.výhledem k tomu, že mají (údajnou) hmotnost, tak to asi tak
nebude.
:)
Upravil/a: Anikitos
0 Nominace Nahlásit |
Mě by zajímalo, jestli černé díry pohlcují i temnou hmotu, samozřejmě pokud opravdu existuje. Je jí mnohem více než běžné hmoty, proto by měla mít nad černými děrami navrch.
0 Nominace Nahlásit |
Tak jsou jisté teorie o tom že hmota pohlcovaná černou dírou vytváří v časoprostoru tak hlubokou díru že jaksi prochází do dalšího vesmíru kde je základem velkého třesku, tedy že rozpínání jiného vesmíru a sběr materiálu do obřích černých děr spolu přímo souvisí a jedná se de facto o stejný jev … nic z toho ale nevíme jistě – jsou to jen takové divoké hypotézy postavené na vodě, černá díra je velmi málo prozkoumaný fenomén, a je otázkou zda vůbec můžeme něco takového zkoumat, když na to ani nevidíme a nic z toho k nám nikdy nepronikne 🙂
Upravil/a: anonym
0 Nominace Nahlásit |
hapiky: hmota jako hmota, schlamstne i tu temnou. Ovšem je opravdu otázka, jestli temná hmota existuje. Astrofyzici si ji dosadili do výpočtů, protože jim jinak neštymovaly. Je to čistě hypotetický pojem a možná, že se později podaří nesrovnalosti ve výpočtech vysvětlit jinak. Nevím, v tomhle se nevyznám, já jsem hvězdář starého ražení…:-)
annas | 5283 | |
Kepler | 2867 | |
Drap | 2638 | |
quentos | 1803 | |
mosoj | 1594 | |
marci1 | 1356 | |
led | 1349 | |
aliendrone | 1172 | |
zjentek | 1066 | |
Kelt | 1006 |
Astronomie |
Fyzika |