Avatar uživatele
janek66

Nemáte někdo recept na domácí výrobu tvarůžků a zkušenost s jejich výrobou?Ty kupované se opravdu nedají jíst.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4761 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Něco jsem našla. Navíc doplňuji odpověď amelie kvůli výrobě tvarůžků.

Okopírovala jsem svou odpověď na nedávno položenou otázku o chuti tvarůžků. Nevím, zda jste si ji četl.

Zjistila jsem přímo v loštické prodejně.

Tvarůžky se již nepřipravují v dřevěných nádobách, ale podle nařízení EU v nádobách nerezových. Proto ta jiná chuť.

Ad Janek66
Tvarůžky se vždy vyráběly z netučného kyselého tvarohu, proto byly a zatím jsou nejdietnějším sýrem – mají do 1 % tuku stejně jako tvaroh.

Tučný tvaroh má nad 5 % tuku.

I v minulosti se při původní domácí výrobě sebrala z mléka smetana a ze zbylého zkyslého mléka se pak vyráběl tvaroh, homolky, syrečky čili tvarůžky.

http://conove­honakopci.cz/?p=28

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
www

Jakýkoliv domácí sýr, tím pádem i toto, lze vyrobit pouze z mléka od krávy. Mléko musí obsahovat vše co má, ne jako to, co se prodává všude. Zkoušel jsem výrobu různých sýrů a vždy pohořel na mléku. Pak přišla plechová kráva a bomba, šlo to ! 😁
Zbytek prozradí Google 😉
Zkušenost

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
amelie95

I kdyby jste si je vyrobil,tak mají podobnou nebo stejnou chuť tvarůžky domácí a kupované se vyráběji stejně.A jestli ne,tak to tedy nevím :D

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek