Něco jsem našla. Navíc doplňuji odpověď amelie kvůli výrobě tvarůžků.
Okopírovala jsem svou odpověď na nedávno položenou otázku o chuti tvarůžků. Nevím, zda jste si ji četl.
Zjistila jsem přímo v loštické prodejně.
Tvarůžky se již nepřipravují v dřevěných nádobách, ale podle nařízení EU v nádobách nerezových. Proto ta jiná chuť.
Ad Janek66
Tvarůžky se vždy vyráběly z netučného kyselého tvarohu, proto byly a
zatím jsou nejdietnějším sýrem – mají do 1 % tuku stejně jako
tvaroh.
Tučný tvaroh má nad 5 % tuku.
I v minulosti se při původní domácí výrobě sebrala z mléka smetana a ze zbylého zkyslého mléka se pak vyráběl tvaroh, homolky, syrečky čili tvarůžky.
http://conovehonakopci.cz/?p=28
0 Nominace Nahlásit |
Jakýkoliv domácí sýr, tím pádem i toto, lze vyrobit pouze z mléka od
krávy. Mléko musí obsahovat vše co má, ne jako to, co se prodává všude.
Zkoušel jsem výrobu různých sýrů a vždy pohořel na mléku. Pak přišla
plechová kráva a bomba, šlo to ! 😁
Zbytek prozradí Google 😉
Zkušenost
0 Nominace Nahlásit |
I kdyby jste si je vyrobil,tak mají podobnou nebo stejnou chuť tvarůžky domácí a kupované se vyráběji stejně.A jestli ne,tak to tedy nevím :D
0
před 4777 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |