Podle mě to byla jen demonstrace. Jeho čin schvaluji.
Kdybych byl já Rokio soudce, dal bych mu jen pokutu a obecně prospěšné práce.
Jak byste ho potrestali vy?
Zajímavá 0 před 1397 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Pěkně mastnou pokutou a několikaletým vězením. Takových 5 let.
Dostal naopak moc mírný trest. Nějaké sympatie tu roli nehrají, stále je
to útok na veřejnou osobu, hlavu státu ještě k tomu.
Rabování, kradení, ničení jsou taky „jen“ demonstrace.
Upravil/a: NoFear
0 Nominace Nahlásit |
Taková zbraň se nesmí ani nosit na veřejnosti. Vyvázl z toho dost
dobře, jen s podmínkou. 🙂
„Airsoftové zbraně patří podle zákona č. 119/2002 Sb. do kategorie D. Ke
střelbě z paintballových a airsoftových zbraní musí být určen
bezpečný prostor, zajištěn dohled odpovědné osoby nebo musí být takové
místo viditelně označeno jako místo, kde probíhá střelba. Vyžaduje se
rovněž, aby osoby nacházející se na takovém místě, kde probíhá
střelba, použily vhodné ochranné pomůcky. Střelba z těchto zbraní je
pak zakázána na místě, kde by mohl být ohrožen život nebo zdraví osob
nebo způsobena škoda na majetku. Držitel zbraně kategorie D nesmí tuto
zbraň nosit viditelně na veřejnosti nebo na místě veřejnosti
přístupném, nejde-li například právě o rekonstrukce historických bitev,
divadelní představení apod.“
Zdroj: Ministerstvo vnitra ČR
0 Nominace Nahlásit |
Demonstrace to bezpochyby byla. Ovšem demonstrace toho, co vše bylo toho času v ČRdeli zcela banálně proveditelné/možné. Samozřejmě podobné možnosti měly jít na vrub tehdejšímu chování politiků a jaksi logicky se z nich měly odvodit následky. Klaus to zřejmě vůbec nepochopil. A ty taky ne. Je vidět, že mezi tebou a starým Klausem nebude příliš zásadních rozdílů.
P. V. byl vzhledem k okolnostem potrestán PŘÍSNĚ. Okolnosti zmiňuji výše a jde zase o ty samý, který jste ty s Klausem a ostatní hověz dodnes prostě nepostřehli, utekli vám a soud je pak z podstaty věci samozřejmě nijak neřešil (není žalobce, není soudce).
0
před 1397 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ještě takhle Ropkio: Už jsi někdy někoho zasáhl airsoftkou? Ony jsou k tomuto účelu vyráběny a běžně používány, já osobně už „zastřelil“ mraky lidí. Manipulace a praxe jedince s touto „hračkou“ prakticky pro zábavu taky velmi otevře obzor a dovolí tak pochopit mnohé, kteří podobnou praxi nemají a nikdy tu možnost neměli a osvětlit tak i názory naprostých laiků, v tomto sportovním odvětví nijak nekovaných.
Jde o to, jak který jedinec chápe. Představme si dva Klause. Fiktivní by ještě předtím, než se kauza stala, mohl chápat, že se stát může. No a co udělal ten skutečný? Dalo by se vyjádřit i takto: Ten se ale muset divit blbeček, co? Ano, stál jako kokot a byl hodně udivený, jak je zabarvený. (; No a o tom to celé je, Rokio. O tom, kým jsme v jádru, ale… jak to úzce souvisí s vládou? Přesně jak píše NoFear: platí, že můžeš být zákeřná svině, lhát (kdo lže, ten i krade propisky), pitomeček, který to přece VŮBEC NEČEKAL, že by to mohlo přijít a přesto je to stále útok. Proto tam ti lidé budou stále a poctiví, slušní a citliví s tím NEMOHOU NIC udělat.
Co Klaus svým osobním „přínosem“ lidu a vlasti v nitrech samotných lidí vlastně způsobil, co spustil za pohromu v ohledu k jejich následným způsobům chování, smýšlení, potažmo chápání vývoje a rozmachu jejich vlasti, se dnes už neřeší. Prostě jsou, jací jsou. A takto se tvoří přítomnost. Je to teorie chaosu, ovšem pro mě to není ani teorie a to méně pak chaotická. Jeden buzerant změní celou minulost, přítomnost i budoucnost. Já jeho působení tehdy sledoval ze zahraničí, takže jako nezúčastněný dobře vím, o čem píši. A vy zúčastnění? Nic. Totiž nemá smysl řešit, co by kdyby. Prostě žijete. Venkoncem se chování bobika s airsoftkou dalo posuzovat zcela jinak, než coby útok. Záleželo jen na samotném Klausovi, NA NIKOM JINÉM.