https://www.facebook.com/LADbible/videos/3318025131577987/
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Smlouvyzdarm před 2642 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Na rozdíl od dvou původních odpovědí, bych si nedovolil tak jistě tvrdit, že to dopadne špatně, protože vše je vždy odvislé od legendy, kterou by se daná událost opatřila a toho co je případně možné dokázat. Vezměme do úvahy, že bych to udělal a pak tvrdil, že jsem neměl jak kolo zajistit protože jsem si potřeboval na pět minut odskočit. Měl jsem sebou jen desetimetrové lano a tak jsem ho jedním koncem přivázal ke kolu a k zábradlí. Asi jsem při tom udělal nějakou chybu a kolo jsem přivázal až tím druhým koncem. Při uvazování jsem slyšel nějaký hluk tak jsem na chvíli lano položil a šel se podívat, a proto jsem to uvázal asi až tím druhým koncem, čímž vznikla nebezpečná situace… to je přece možné. Čeho bych se tedy za těchto okolností dopustil? Ublížení na zdraví z nedbalosti by to dle mého být nemohlo, protože i ta nedbalost předpokládá nějaké opomenutí nebo porušení povinnosti. Nic jsem neopomenul a ani nemám žádnou zákonnou povinnost, která by mi zakazovala takto kolo přivazovat. Navíc si myslím, že i v případě úmyslu by se zde dala použít nutná obrana. V případě, že by se snad poškozený domáhal nějaké náhrady škody v občasnskoprávním, tak máme v občasnském zákoníku také porušení dobrých mravů … proto se domnívám, že by vše mohlo dopadnou i dobře vše je tedy otázkou kdo a jak by se na danou věc díval…
0 Nominace Nahlásit |
U nás ano. Byl by souzen a pravděpodobně odsouzen. Takové případy již byly.
0
před 2642 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Samozřejmě. Toto je příklad konání, které směřuje k poškození jiné osoby. Stejně jako kdybyste nastražil železa na chytání medvědů.
Upravil/a: Sente
0
před 2642 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek