Přiměřená únava z pracovních činností.
Vypnout, na NIC nemyslet.
Jinak klasika. Tma, vypnuté elektrospotřebiče, všechny obrazovky/displeje
(modré a zelené světlo, krade melatonin).. Nečíst před spaním. Nechodit
spát hladová (lehčí jídlo 2 – 3 h, před spaním. Já i hodinu).
Neustále se opakující téma. V archivu jsou spousty rad.
https://www.odpovedi.cz/search?q=nespavost,
2Kdo udělil odpovědi palec? Jiří Bohumil, Filip84
před 267 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ano, mám. Ale mělo to svou psychosomatickou příčinu, kterou jsem odstranil: nespavost se rovněž odstranila.
Záleží na příčině nespavosti. Může být způsobena ledasčím – od fysických zdravotních potíží, přes psychické zdravotní potíže, ale i třeba nadmíru stresu, nedostatek stresu (vlastně podnětů), nedostatek pohybu, čerstvýho povětří, nedostatek práce, nimrání se v nesmyslech, pathologické myšlení etc. etc. etc.
Jedna věc ale pomáhá: udělej si program na každý den, a na celý den. Pokud budeš něco dělat, fysicky se unavíš, jedno s druhým, a i potom budeš trpět nespavostí, bez pomoci lékařů se neobejdeš.
Jinak pomáhá nálev z třezalky tečkované, ale nezabere to hned.
0
před 267 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Minimálně hodinu před spaním už se nevěnuju žádným soustředěným aktivitám. Naučil jsem se více méně chdit spát ve stejnou dobu a podobně tak vstávat. A co funguje naprosto spolehlivě, když si vezmu do postele knížku. Jakmile ji otevřu, zavřou se mi oči 😁
0
před 266 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Na nespavost mi skvěle zafungoval doplněk stravy Sleepgreen od Green Idea. Je jen z bylinek, takže je užívání bezpečné a nenávykové.
0
před 259 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Tady máte odkaz na stránky značky, Sleepgreen tam rovnou objednáte www.greenidea.cz/doplnky-stravy/bylinne-extrakty-tobolky/60996-sleepgreen
Drap | 3375 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2004 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1308 | |
zjentek | 1186 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 950 | |
elkon | 936 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |