já bych řekla, že akupunkturní vpichy nejsou tak hluboké -na rozdíl od
injekčního vpichu.
Doplňuji:
možná spíš bolí vtlačování „látky“ z injekční stříkačky
do tkáně
Upravil/a: hanulka11
0 Nominace Nahlásit |
Akupunkturní jehličky jsou velmi tenké,vpichují se do různé hloubky a jde převážně o techniku vpichu.Injekční jehly jsou duté,silnější a bolest způsobuje hlavně konzistence vpichované látky,zvláště olejového charakteru,která bolí nejvíce.
0 Nominace Nahlásit |
Injekční stříkačka má jehlu dutou, aby se jí dal do těla vpravit lék, a při vpichu vždycky lehce protrhne tkáň, čímž vyvolá bolest.
Jehly používané při tradiční asijské léčebné proceduře zvané akupunktura jsou velmi tenké a pevné, a léčitelé jsou navíc speciálně školeni v umění jak a kam jehlu bezbolestně zapíchnout. V některých případech však může být i akupunktura bolestivá. Hodně nervových zakončení a tím i zvýšenou citlivost máme obzvláště na rukou a nohou. Sami léčitelé někdy navíc používají techniku, při které s jehlou po zapíchnutí do těla jemně krouží, což také může vyvolat nepříjemné pocity.
Zdroj: http://www.vyber.cz/otazniky/?odpoved=96
0 Nominace Nahlásit |
Také bych řekla, že injekční stříkačka je tlustější, protože je dutá. A tím pádem víc bolí. Akupunkt. jehla, je jen slaboučká jehlička, která se vpichuje, neboli sem a tam zakurucuje do kůže a většinou ani ne tak hluboko.
Ale znám zdravotní sestry, které mi braly krev injekční stříkačkou pevnou rukou, rychle a téměř bezbolestně. A braly mi krev jiné, pomalu, třesoucí se rukou a bolelo to jak čert. A někdy se ani netrefily do žíly a udělali mi modřinu jak prase.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 3375 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2004 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1308 | |
zjentek | 1186 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 950 | |
elkon | 936 |