Ještě tak rok zpět jsem měla teplotu běžně okolo 36,7. Poslední dobou nevyleze nad 36 (nejčastěji tak 35,5 – 35,7). Čím to může být způsobeno? Může to něčemu vadit? (Ledové ruce, nohy a nos jsem měla vždy.)
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? manon, Pájo, Wang před 4390 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
pokud tě studěj ruce a nohy, můžeš mít nízkej tlak, nicméně s tou teplotou to asi souviset nebude…
jinak buď ráda, je to spíš výhoda > http://prozeny.blesk.cz/clanek/pro-zeny-zdravi-a-hubnuti-zdravi/59020/snizena-telesna-teplota-muze-prodlouzit-zivot.html
0 Nominace Nahlásit |
Jde o to kde a jakým teploměrem si tělesnou teplotu měříte.
Měřila jste dříve pravděpodobně rtuťovým teploměrem, dnes měříte
digitálním teploměrem…
Pro dosažení co největší přesnosti měření digitálním teploměrem, je
třeba přečíst si návod k použití a znát zásady správného měření,
které se v porovnání s měřením rtuťovým teploměrem jemně liší.
http://www.naseinfo.cz/clanky/zdravi-a-pece/ostatni/jak-spravne-merit-telesnou-teplotu
Měření v dutině ústní (orální) je, v případě digitálních
teploměrů, nejpřesnější.
Doplňuji:
K pravděpodobným příčinám:
U dospělých jedinců se hypofunkce štítné žlázy projevuje zpomalením metabolismu, objevuje se únava, pocit chladu, snížená výkonnost, poruchy paměti nebo soustředění, výrazné jsou změny na kůži, která je suchá a šupinatá, vlasy a nehty jsou lámavé a ztrácí lesk. Tato porucha se nazývá hypothyreosa, neboli snížená funkce štítné žlázy. Také stoupá hladina cholesterolu v krvi, se všemi negativními důsledky (riziko aterosklerózy), postižený trpí zácpou, bolestmi svalů, u žen způsobuje poruchy cyklu a nepravidelnou ovulaci.
Upravil/a: Pájo
0 Nominace Nahlásit |
Neboj, nevadí, můj kolega je na tom úplně stejně s teplotou svého těla, aspoň se tak snadno nezpotíte:-)
4Kdo udělil odpovědi palec? annas, quentos, manon, briketka10
před 4390 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
http://www.odpovedi.cz/otazky/proc-je-normalni-telesna-teplota-cloveka-neco-malo-pod-37oc
4Kdo udělil odpovědi palec? manon, annas, quentos, briketka10
před 4390 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
potřebuješ sdílet tělesné teplo jako eskymáci a ještě si dej skleničku červeného vína občas
0 Nominace Nahlásit |
Mám to vše taky. Nižší teplotu, nižší tlak, studené ruce a nohy, jen tak snadno se nezapotím :) Považuji to za normální, tak mne prosím vás nevyveďte z omylu :)
2Kdo udělil odpovědi palec? annas, briketka10
před 4390 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
35,5–35,7°C bych nějak neřešil, ale pokud by to klesalo tak to už je na pováženou. Dnes jednomu frajerovi naměřili 22°C, ten to nevydržel.
2Kdo udělil odpovědi palec? manon, briketka10
před 4390 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Tak ja mam běžně teplotu kolem 35.40 a nekdy i menší…sportuji denne, jsem vegetarian, nebyvam nemocna a když tak jen 2 dny a to vždy bez teploty, jsem zdrava, tlak normalni, nekdy jasne koncetiny studene, chodim 25 let pravidelne do sauny, nedela mi problem ani zima a ani leto, ktere travim 3 mesice na Floride, zadna unava, co jsem vegetarian tak ani deprese…teplotu takovou nizkou mam spousty let…nikdo to neumi zodpovedet…co s tim, ale jsem timto velmi rada, ze ji nemam sama…ze je nas vice…
Dnes ráno jsem si naměřil 35.1 rtuťovým teploměrem v puse. Fakt nevím, co to znamená, ale normálně funguju. 🙂
Drap | 3375 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2004 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1308 | |
zjentek | 1186 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 950 | |
elkon | 936 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |