Záleží na mnoha okolnostech. Od 1.2. 2021 je v platnosti nový
zákon:
Plynové pistole a flobertky budou muset být uvedeny v registru zbraní. Nově
budou spadat do kategorie PO (zbraně podléhající oznámení).
Pro nabývání a držení zbraní kategorie PO nebude třeba být držitelem
zbrojního oprávnění nebo zbrojní licence. Fyzická osoba však bude muset
být policií zapsána v centrálním registru zbraní. Pro tento zápis bude
postačovat, pokud bude osoba starší 18ti let a bude splňovat mírnější
podmínky bezúhonnosti a spolehlivosti než držitel zbrojního
oprávnění.
Držitel zbraně kategorie D nesmí:
Podrobněji:
https://www.plynovepistole.info/zakon-drzeni-plynove-zbrane/
0 Nominace Nahlásit |
Zjevně šlo o pochybení policie, jejíž povinností bylo v prvé řadě určit typ zbraně a takto HNED NA MÍSTĚ dojít k závěru, zda se mladík dopustil/nedopustil protiprávního jednání (výstřelem z plynové pistole na veřejném prostranství neporušil VŮBEC NIC), jenže kvůli laxnímu přístupu ochránců pořádku ČRdele strávil zbytek večera a možná i déle na šťubárně. 🤦♂️ Kdyby šlo o mě, soudil bych se 🤷♂️
0 Nominace Nahlásit |
Je to klikař, žádný trestný čin, projednává se to jen jako přestupek. V jiných takových případech byli podezřelí obviněni z trestného činu výtržnictví. A vzhledem k věku (17 let) se můžeme bavit i nedovoleném ozbrojování.
Upravil/a: aevul
0 Nominace Nahlásit |
Podle mě půjde o výtržnictví. Bude mu hrozit podmínka, nebo pár roku za mřížemi.
0 Nominace Nahlásit |
Výtržnictví, jednoznačně, protože on střílel z expansní zbraně jenom tak, pro plaisir, na místně veřejnosti přístupném, a na veřejnosti, a k naplnění materiální stránky skutku nejen mohlo dojít, ale došlo: dvě báby vyděsil k smrti. Nešlo o obranu, ani zjevně zřejmě nepřiměřenou, o nic, šlo pouze a jen o jeho associální, protispolečenské, jednání.
O nedovolené ozbrojování nepůjde, protože ano, jde sice o zbraň ve smyslu zbrojního zákona, ale nikoli o takovou, k jejímuž nabytí potřebuješ povolení. Nepotřebuješ, potřebuješ věk a oznámení, ne povolení.
Zbytek budou přestupky.
0 Nominace Nahlásit |
Filip84: Opravdu tvrdíš, že sedmnáctiletý splňuje podmínku dosažení osmnáct let? Opět další důkaz tvé inteligence.
mám otázku k zbrani, ake nechci to zakládat jako novou otazku, tož to
pichnu zde:
na koupi vzduchovky (do 15J) jen tak, nebo je pri koupi potrebný občanský
průkaz nebo jiný doklad?
Zjentku, minimálně se dopustil přestupku na úseku zákona o zbraních a střelivu – manipulace se zbraní na veřejnosti, etc.
I když se jedná o zbraň plynovou, vztahují se na ni litery na roveň postaveny skutečné zbrani – např. o skrytém nošení, manipulaci,…
Pouze mě zajímá, protože v článku se uvádí zadržen – to by znamenalo, že jde o podezření z TČ. Ale jakého, to je to, co nevím.
No právě…dyť to píši! Určitě z žádného, jsem téměř přesvědčen! Proboha, podle toho co píší nemůže být o T4 řeči. Lady by ohrožoval ty dvě husy (;, to by byla jiná. A proto píši že bych se soudil (když neumějí vytvořit JASNĚ HOVOŘÍCÍ zákon. A pokud by se na mé osobě cajti dopustili ponížení (třeba už tím že mě sbalili pro podez. ze spách. TČ, soudil bych se i s výrobcem té „hračky“. Hotovo 🤷♂️ a dejte sýkorkám!
Ale on zákon jasně napsaný je a on ho naprosto jasně porušil. Jak píšu výš, mohl na tom být daleko hůř – výtržnictví a nedovolené ozbrojování. Minimálně to druhé je neoddiskutovatelné.
Z jiného zdroje: ‚Případ si převzala státní policie. „Případ policisté vyhodnotili jako přestupek a předali ho správnímu orgánu,“ uzavřel policejní mluvčí Richard Hrdina.‘
Drap | 8223 | |
led | 4069 | |
Kepler | 3462 | |
annas | 3402 | |
hanulka11 | 2783 | |
marci1 | 2778 | |
zjentek | 2725 | |
briketka10 | 2514 | |
quentos | 2018 | |
aliendrone | 1938 |
Aktuality |
Zábava a ostatní |