Ano, dělá mi to radost
Jasně, že ano. S těmi vzdálenějšími, s nimiž se tak často vidět nemůžu, si posíláme i malé dárky přes oceán. U nás mi nedělá potíž přijít na schůzku s kamarádkou s kytkou nebo parfémem, ráda také nadělím něco, co vím, že se kamarádovi líbí nebo to dlouho shání. Přátelství si nekupuji. Ale když můžu udělat radost, proč ne. A pochopitelně se to netýká jen věcí movitých. Nemám ráda lakomce a lenochy. Vždy si udělám čas na toho, kdo to potřebuje, kdo mě rád uvidí (i já jeho:-), s kým si mám co říct. Dělám to tak trochu „sobecky“ i pro sebe! Mnohdy dobrý pokec v pravou chvíli může být právě onou „drobnou laskavostí“, kterou nevynahradí sebelepší dárek. Jeden by skoro neveřil, kolik energie, dobrého pocitu a štěstí vznikne třeba na návštěvě u milé osoby při prohlížení starých fotek, s čajem a domácím štrůdlem, když venku prší…:-)
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?anonym Nahlásit |
Jiná možnost
Doplňuji:
Nemám žádné kamarády a přítel by byl více než vzácný, ale oplácím
se třeba lidem, které znám a nebo i cizím. Někdy stačí se jenom usmát a
poděkovat i za obyčejnou maličkost.
Upravil/a: anonym
0 Nominace Nahlásit |
Ano, dělá mi to radost
Doplňuji:
Je to prijemne nekomu neco oplatit at uz laskavost nebo neco jineho. Mam to
v sobe uz tak zazity, ze uz mi to prijde prirozene :D
Upravil/a: muhamed
0 Nominace Nahlásit |
Ano, dělá mi to radost
U opravdového přátelství je to přece přirozená a oboustranná
součást vztahu.
Ale damianka to už natolik rozebrala, že jsem se neubránil jí projevit
aspoň drobnou laskavost z mého denního přídělu nominací.
0 Nominace Nahlásit |
Ano, dělá mi to radost
Je to pro mne samozřejmost,nejen u přátel.Pomoci někomu s nákupem ,do schodů nebo na přechodu je přece maličkost,od starších lidí je dokonce krásná odměna v podobě pohlazení.Nemohu vědět jestli sama nebudu potřebovat pomoc druhých a věřím,že se vždy někdo najde.
0 Nominace Nahlásit |
Dr.Axl: Možná že kdyby ses tím hned nechpochlubil, vyznělo by to gesto mnohem více altruisticky..
Já nic zvláštního :) Ale nějak smutno mi občas zůstane, když narazím na jiné náhledy. Proto jsem naivní blázen :)
Drap | 1712 | |
marci1 | 1092 | |
annas | 763 | |
quentos | 744 | |
ivzez | 715 | |
zjentek | 712 | |
iceT | 687 | |
led | 618 | |
Kepler | 540 | |
hanulka11 | 535 |
Těhotenství |
Děti a rodičovství |