Nedávno proběhla tiskem nenápadná zpráva,ve které si osoba stěžovala,že exekutor vstoupil do jejího bytu bez její přítomnosti,zámek překonal zámečník.Exekutor v bytě prováděl své exekuční úkony.V poznámce bylo nakonec redakcí potvrzeno, že exekutor toto oprávnění ze zákona má. Není to nějaká fáma? Nechce se mi tomu věřit, že soukromý subjekt-exekutor má větší pravomoc než zástupce státu – policie.Co kdyby ta postižená osoba tvrdila, že měla v zásuvce např. 50 tis. kč a tyto zmizely? Na závěr té zprávy byla jeste rezignační poznámka, že zpětně byt už uzamčen nebyl.Máte s tím někdo nějakou zkušenost? Hlavně z doslechu, nepřál bych vám to!
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? kapka, hanny 2, Pralinka1979 před 4990 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Může se to stát. Já s tím zkušenost nemám. Já byla při návštěvě exekutora doma 🙂 Myslím si, že by ten exekutor, který tu byl hned takhle nekonal. Asi u toho bývá Policie pokud vstupuje do bytu v té nepřítomnosti, ale nevím to jistě, dohledej to na netu. Ale právo na to má. Byt určitě zabezpečí, nenechá otevřeno!
DOPLNĚNÍ – nedalo mi to a dohledala jsem to, takže upravuji svojí odpověď 🙂
http://www.onlinezadosti.cz/Jak-Probiha-Exekuce/
S policií tak může učinit i v nepřítomnosti dlužníka. Jednoduše s pomocí zámečníka otevře zamčené dveře.
0 Nominace Nahlásit |
Něco podobného jsem také četl,ale exekutor MÁ vždy povinnost po svém odchodu byt zabezpečit.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek