Dobrý den, mám psa francouzkého buldočka, již 8 měsíců starý. Všechno ničí od vyrvávání koberců až po mé podpadky. Nehledě na to, že když chodím já nebo má rodina kouše nás do nohou. Vždy, když se vracím z práce mám strach co doma najdu. Dokáže skočit i do vany a dokonale nám rozcupoval špunt. Zkoušeli jsme zvýšit hlas, i dát mu výchnovný „výprask“ ale nic nepomohlo, udělal to znovu a dělá znovu nadále. I přes to ho mám rada, ale manžel už to dlouho nesnese. Proto se tedy ptám, jestli někdo nevíte jak na to?co s tím? Předem děkuju
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? anonym, bobánek před 5050 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Jediné co pomůže je důsledná výchova, pokaždé mu vynadat, když je hodný chválit. Dále pomůže, když nebude mít přístup do všech místností, hlídat to a zavírat dveře. Odpadky zabezpečit, případně vynést. Odstranit maximum věcí co půjde z jeho dosahu,,,věnovat mu co nejvíce času. Ono se to upraví,,,
0 Nominace Nahlásit |
Pomůže jedině důslednost a důslednost -nic jiného. Vy ho musíte naučit co smí a co nesmí. Trpělivost a důslednost, ale měli jste začít dřív.Přesto přeji pevné nervy a radost z pejska.
0 Nominace Nahlásit |
Vím, že budu za vyvrhele, ale za mého mládí by takový pejsek dostal česnekové knoflíky.
0 Nominace Nahlásit |
Svědí ho dásně proto že mu rostou zuby.Proto kouše a ničí vše na co příjde.
0 Nominace Nahlásit |
Možná ho svědí dásně, jak píše bobánek, ale navíc je v pubertě. A ta, jak víme, mlátí s každým, nejen se psem. A co se týče tahání odpadků z koše, tak to je opravdu velký nešvar. I já se s tím občas doteď potýkám a to už mám psa téměř 5ti letého. Ale občas ho chytne blbá a jde ten lákavý odpaďák prozkoumat. Ale u vašeho 8mi měsíčního pejsánka bych to opravdu viděla na málo aktivity. Musíte ho více utahat, hrát si s ním a více se mu věnovat. Ale zase to s tím utaháním nepřežeňte, jako sousedi u nás v domě. Ti měli ročního buldočka a holka s ním šla na kopec sáňkovat a pejsek to běhání s ní za sáňkama nepřežil. Chudák, přeci jenom maji krátký nos, takže s citem.
0 Nominace Nahlásit |
je to mladý pes a nudí se a má mnoho energie jako každé mládě.
Potřebuje aktivity, zaměstnání apod. Takže cvičák, procházky, aktivity a
důsledně a trvale mu vysvětlovat, že to kousání do nohou není to co byste
doma rádi. Ale třeba je to tím, že si chce hrát a nemá s kým.
Nebojte, až mu bude 14 let, tak už trochu poleví – pokud se mu nebudete
teď pořádně věnovat.
PS: ví manžel kolik sympatických žen večer chodí na procházky se svým
čtyřnohým miláčkem? Možná, že až to zjistí, začne s pejskem chodit
na vyvenčení celkem rád.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek