Dobrý den, chtěli bychom si pořídit psa, všechno máme zařízené, velký dům, zahrada, dostatek času, ale máme 2 kluky, dvojčata, v březnu jim budou 4. Poradil by mi někdo hodný, jaké plemeno je pro ně vhodné, aby byl spíš takový kliďas, ale zároveň si rád hrál, no, zkrátka plemeno vhodné pro menší děti :D. Podotýkám, že si psa pořizujeme pro sebe, nikoliv pro děti, neočekáváme od nich, že se o něj budou starat 😉. To jen abyste odpovídali k otázce. Předem děkuji za jakoukoli odpověď 🙂.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? mojitek před 3907 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
V podstatě jakýkoli dobře socializovaný pes je „vhodný
k dětem“…
Spíše bych doporučil psa většího (přecejen bude lépe ´snášet´
dětské nápady retrívr nebo bernardýn, než chihuahua), ovčácké,
služební nebo společenské plemeno.
Ale děti poměrně rychle vyrostou, takže při výběru plemene bys měl
zohlednit i další aspekty – krátkosrstá plemena jsou vhodnější do
domu, dlouhostrstá zase pro celoroční pobyt ´venku´; jak (k čemu) jej
případně budete cvičit; hlídač/nehlídač…
Každopádně ale nepočítej s tím, že si pořídíš štěně, to
vypustíš s dětmi na zahradu a nebudeš se ´starat´ – psa budeš muset
nejméně rok, spíše roky dva i tři (podle plemene), cvičit a
vychovávat.
😉
0 Nominace Nahlásit |
Osobně bych doporučoval Švýcarský bílý ovčák. Pěkné , klidné, lehce zvládnutelné plemeno a i podle zkušenosti k dětem ideální.
0 Nominace Nahlásit |
Ratlika bych rozhodně nedoporučovala, je to malej nervák, spíš toho retrívra, vydrží i venku v kotci, nebudete mít plný dům chlupů.
0 Nominace Nahlásit |
No brácha má čtyřletou dceru a psa mají ruského barzoje (chrt)…no úžasný inteligent – famozní zvíře.
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 3907 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Labrador, Zlatý Retriever… nebo pak nějakého malého hajzlíka, nějakého toho pinče apod. Zkrátka plemeno, kde je jasné, že tomu dítěti nemůže vážně ublížit, i kdyby cokoliv…
0
před 3907 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Vaše nároky (klidný, milující děti a hravý) splňuje nejlépe
labradorský retrívr. Toto plemeno je také velmi chytré a snadno se
cvičí.
Doplňuji:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Labradorský_retrívr
Upravil/a: Pavlína2014
0
před 3907 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
jak už tady bylo řečeno-nepořizoval bych moc malé plemeno.Ono totiž malý nerovná se nejvhodnější.Ono i kdybyste si pořídila pitbula,tak při správné výchově to bude mazlík-to jen pro příklad.Znám i některé psy """nejvíce vhodné k dětem""" zl.retriever,labr.retriever,boxer které při nesprávné socializaci,výchově byli tak agresivní,nervní s nevyrovnanou povahou že si potřebovali dokazovat svou nadřazenost téměř u kohokoliv.Takže pokud máte zahradu atd šel bych spíš po kvalitních štěňatech z osvědčených chovů,s vyrovnanou povahou u osvědčených chovatelů kde Vám poradí které štěně se k Vám s dětmi hodí. A pokud nemáte zkušenosti se psy,tak bych pinče a pod vynechal..
0
před 3907 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Žádný, pes není hračka pro malé děti, je to živý tvor, vyžadující strostlivost, lásku a péči. Malým dětem doporučuji plyšového.
0
před 3907 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Já bych vřele doporučila Labradorského retrívra (labradora). My si chceme taky pořídit pejska – chceme rodinného, milujícího děti, neagresivního, mazlivého a hravého. Pořizujeme si labradora (zlatého) a už se na něj těším. Jsou to prý zlatí psi, lehce vycvičitelní a milují vodu. :) Malého psa už v životě nechci, jsou agresivní na děcka (jak který). :(
0
před 3906 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
My jsme měli psa ještě před tím, než se nám narodila dcera, takže jsem alespoň nemusela řešit dilema, kdy jí nějakého pořídím. Máme bígla a bydlí s námi doma a s dcerou jsou nejlepší kamarádi. Včera jsem mu z https://www.domacizoo.cz/ objednala antiparazitní obojek, protože mám strach, aby nám domů nepřinesl nějaké klíště, když jich má být letos zase hodně.