Dobrý den, jsem ČID, jsem registrována na ÚP již čtvrtý rok. Ani po
této době přes veškerou snahu jak ÚP,tak moji,nebylo možno mi najít
s ohledem k zdravotnímu postižení žádnou práci.
Mám dotaz,kdo mi po uplynutí tří leté doby registrace na ÚP platí
zdravotní a sociální pojištění jako ČID – zda stát,či ÚP, a zda
jsem tedy povinna býti nadále registrována jako uchazeč o zaměstnání na
ÚP? Děkuji.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 5306 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Předně je nutné říci, že ve vašem případě je POVINNOU složkou pojištění jen pojištění ZDRAVOTNÍ.
Pokud jste ČID, tak za vás toto zdravotní pojištění bude platit stát automaticky i nadále nezávisle na tom zda budete či nebude evidována na ÚP.
Jiná věc je s pojištění SOCIÁLNÍM, od kterého se kromě jiného bude odvozovat váš starobní důchod.
Bohužel pobírání částečně invalidního důchodu se nepovažuje za důvod pro započtení tohoto ´příjmu´ pro pro nárok na starobní důchod, započítává se jen doba, a to ještě nějak zkráceně…, takže musíte hledat jiné možnosti:
*) ale já bych na vašem místě raději pár stokorun měsíčně vkládal na nějaké penzijní fond než do dobrovolného sociálního pojištění…, ale to není v tuto chvíli podstatné
ÚŘAD PRÁCE
Není žádná ´povinnost´ být i nadále evidována na úřadu práce…, žádné hmatatelné výhody vám z této evidence nyní nepřísluší vyjma toho, že jste nejspíš zařazena do tzv. ´individuálního akčního plánu´ což by měla být písemná dohoda o spolupráci mezi uchazečem o zaměstnání a úřadem práce.
Ale jestliže už 3 roky nemůžerte sehnat práci, tak nejspíš i úřad práce už rezignoval…
0 Nominace Nahlásit |
Otázka nemá žádné další odpovědi.
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek