A pro dámy: Očekáváte, že za vás bude placeno?
A neptám se, protože chci poradit, já ze zásady za nikoho jiného neplatím, jen mě zajímá, jak v té naší krajině dnes vypadá situace 🙂
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? johana 56, Hlada, zzzzz, marci1 před 3181 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
vždycky jsem na rande zaplatil já. kdybych neměl čím, tak jdu na rande někam, kde se neplatí.
0 Nominace Nahlásit |
No tak na „prvním“ vždycky, ale později už ne. Jestli zpočátku neplatíš, hrozí ti, že zůstaneš na ocet. Platit se vyplatí cirka do jejího otěhotnění, ale pak už dost!
0 Nominace Nahlásit |
Je to přirozené a myslím, že by to mělo být přinejmenším nabídnuto.
Sameček tím samičce dává najevo, že je ochoten dělit se o své zdroje.
Což je velmi důležité, protože sameček při plození potomka biologicky
neinvestuje téměř nic, narozdíl od samičky, která je během těhotenství
a mateřství zatěžována nesrovnatelně více. Samečci pak jsou vybíráni
podle toho, kdo kromě své nepatrné kapičky přidá ještě něco navíc,
čili peníze, pomoc atd.
Gentlemanství a velkorysost k ženám možná není nějaký staromódní
výstřelek, možná je to přirozené chování vlastní člověku
odjakživa.
0 Nominace Nahlásit |
Já s tím nepočítám a není mi to příjemné když se za mě platí. S přítelem jsem si pak už zvykla, ten na tom trval a jako student když jsem měla něco z brigády, tak jsem pozvala jeho. Ale jinak se pak cítím, že jsem pak něco dlužná.
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?zzzzz Nahlásit |
Je to tak, jak píše „led“. Ten kdo pozve, platí. Samozřejmě se mohou předem domluvit, třeba že si zaplatí každý sám svou útratu. Toto by ale měl spíše navrhnout ten, jehož někdo zve. 🙂
0 Nominace Nahlásit |
Pokud ji nechceš urazit, ale udržet tak určitě ano. I ve zlatnictví.
Upravil/a: ShadyPony
0 Nominace Nahlásit |
Jednou jsem dokonce i zaplatil za holku i když to rande ani nebylo, potkal jsem se s kmarádem na nádraží a on tam měl svojí přítelkyni s nějakou její kamarádkou a tak navrhl, že si sednem do přilehlého baru na kafe atd.
Bohužel ta kamarádka prostě atraktivní nebyla :) a když kamarád platil i za svoji přítelkyni, tak pěkná barmanka mrcha schválně začala, jestli já taky budu platit „za tu jejich kamarádku“ a tak jsem nechtěl aby se ta holka cítila nějak špatně – tak jsem řekl jasně a zaplatil jsem to :)
0 Nominace Nahlásit |
Ono je zajímavé, jak mají dámy plná ústa rovnoprávnosti, ale placení v restauracích vyžadují.
0 Nominace Nahlásit |
Zjavne ste boli pozvaný s účelom, aby ste platil vy.
Ale to posúva takú ženu do inej roviny. Mám vo zvyku platiľ, keď
pozývam.
To respektuji. Já to ovšem beru tak, že pokud někdo souhlasí s mým návrhem někam jít, tak tam jít chce taky a tudíž za sebe může platit.
Drap | 1712 | |
marci1 | 1092 | |
annas | 763 | |
quentos | 744 | |
ivzez | 715 | |
zjentek | 712 | |
iceT | 687 | |
led | 618 | |
Kepler | 540 | |
hanulka11 | 535 |
Těhotenství |
Děti a rodičovství |