Avatar uživatele
dgfdgf

po kterým způsobu přípravy kávy chutná káva nejlíp? je to presso?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? mojitek, dědapetr, střevo před 3505 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
briketka10

tady se můžeš dočíst o přípravě kávy a vyzkoušet :
http://www.li­dovky.cz/dobrou-kavu-si-muzete-uvarit-i-doma-nekolik-pravidel-pripravy-p6v-/dobra-chut.aspx?c=A110125­_112446_dobra-chut_glu
Doplňuji:
nerozlišuju, jestli Robusta, nebo Arabica,
prostě je míchám a kupuju podle ceny,
protože, jak víte káva pěkně podražila, ale
mám ráda Jacobs Velvet instant bez mlíka
a bez cukru : -D

Upravil/a: briketka10

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
gecco

Jakou má kdo rád…
Podle mne je nejlepší preso (z vysokotlakého stroje) a nebo silný turek, obé z robusty…
😉
Doplňuji:
Mojitek – no jo, já vím, ale když mně ta robusta prostě ´jede´…
😉
Taky takovým požadavkem baristu obvykle šokuju…
😉

Upravil/a: gecco

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
mojitek

Tak kdo už se jednou dostal do spárů ! správně ! připraveného espressa,ten nechce už nic jiného. Ty vykřičníky u slova „správně“ je opravdu na místě,je to zcela zásadní.V 95 % podniků nedostanete opravdové espresso. To samé platí i u jiných káv,totiž „český turek“ nemá s kávou nic společného,krom jiných věcí je to žíravina na žaludek,nic víc.Pije se jen u nás a snad v bývalé endéer.V džezvě je to o něčem jiném. Jinak vytvářet kávu jen z typu kávových zrn -robusta- není zrovna pro fajnšmekry,ideál je tak 75 arabiky a 25% robusty(popř.70/30,ne­bo 80/20).
Doplňuji:
gecco : zvrhlíku :DD

Upravil/a: mojitek

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Já mám rád kávu z moka konvičky.Každý má ale svoji oblíbenou kávu a způsob přípravy.
http://www.pic­coloneexistuje­.cz/moka-konvicka

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Lamalam

Mě osobně nejvíc chutná presíčko a pak turek vařený v džezvě. Někdy si dávám i kapučíno.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dědapetr

Mám rád kávu kterou si sám udělám a je jedno jestli je to kapučíno,turek a nebo něco jiného,protože si to udělám podle sebe.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
střevo

To víš že jó…preso je nejlepší, gecco podle mně taky nebo ten silnej turek

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Klaproth

Klasický turek.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
briketka10

střevo

mám doma taky malou džezvu z hliníku i
příbory a nic mi není dokonce i ešusy :DD

před 3505 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
střevo

možná seš eště mladá, počkej pár let – až budeš běhat po doktorech,
něco si vo tom přečti :)

před 3504 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
briketka10

ne ne táhne mi už na sát :))

před 3504 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
mojitek

čtyřictsát :D

před 3504 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
střevo

ten který je, mám jednošálkovou z nerezu, hliník bych nebral, ten letěl ve dvacátejch když neměli potuchy vo škodlivosti…
je tak malá, že ji musím dávat na mini-kempinkovej vařič, zase ten nejmenčí 🙂

před 3505 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek