Já nemám pojistku na blbost a nechce se mi utrácet vyšší desetisíce za škodu, kterou bych způsobil. Navíc dostatečným trestem by pro mě byla skutečnost, že bych měl trvale poškozené zdraví a řidič by s velkou pravděpodobností utrpěl jen škody na svém majetku, protože auto má bezpečnostní pásy a airbagy.
Kdyby k takové události došlo, nemohl bych být zprostěn také právní odpovědnosti za způsobenou škodu mojí osobou a vyhnout se podmínce, či vězení?
Zajímavá 0 před 1378 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Škodu na vlastním vozidle může pokrýt jen havarijní pojistka bez ohledu na viníka nehody (povinné ručení nestačí). Takovému řidiči ovšem nebrání nic v tom aby uhrazení škody požadoval i na viníkovi nehody. Právní zodpovědnosti za způsobenou škodu být zproštěn nemůžeš, leda už dříve jsi byl osobou nesvéprávnou. Trestní postih nehrozí, protože by nešlo o trestný čin, ale jen přestupek.
0 Nominace Nahlásit |
Chápu to tak, že ty jako chodec / cyklista způsobíš škodu
automobilistovi ?
Tak potom se automobilista bude hojit na tobě v plné výši. Pokud máš
pojištění odpovědnosti, tak to za tebe samozřejmě zatáhne pojišťovna
(s výjimkou úmyslného činu). Nic jiného není možné.
0 Nominace Nahlásit |
Jedině ze své havarijní pojistky, ale proč by to dělal. Byl by to podvod a Vy jste přeci způsobil škodu, nikdo jiný.
0 Nominace Nahlásit |
Kepler: jsou v tom samozřejmě výjimky. U vyšších verzí POV mají některé pojišťovny i hrazení škody na vlastním vozidle pokud se primárně způsobila škoda jinému. Takové hrazení má velmi omezený limit, například 5000Kč.