Avatar uživatele
anonym

Pokud děláte klasický rajčatový salát, vylepšujete ho něčím, pro mne nezvyklým?

Teď jsem se dočetl, že někdo přidává plnotučnou hořčici, tak to vyzkouším. 🙂, Jinak olivový olej, která se prodává u nás (nechci vás urazit), je vhodný tak na mazání řetězů motorových pil.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? briketka10, gagaga, marci1, da ny, gecco, lejdy.můn před 3319 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
da ny

Odpoveď byla označena jako užitečná

Rajčatový salát (naše klasika): rajčata, cibule, sůl, pepř (nemusí být), cukr, voda, citron (rodina nechce ocet).
Olej používám řepkový (olivový /mně moc v salátech nechutná/ max. do některých míchaných zeleninových, také lněný, dýňový olej apod).
Druhou „klasikou“ jsou u nás rajčata, cibule, sůl, kysaná smetana (kdo chce pepř).
Jinak viz. marci1
Jen výjimečně děláme rajčatový salát s majonézou a tam pak přijde i ta hořčice.
Plnotučná hořčice jde i k té kysané smetaně (kamarádka to baští celé léto).
Ovšem my spíše přidáme ješrě okurku, papriku, sýr, šunku, někdy uvařená vejce… ;D

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?anonym Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
briketka10

Nevím co je klasický – dělám si ho jen bez octu
a žádnýho cukru pouze s přidáním zakysané
smetany, černých oliv a dám do něj půl cibulky
trochu okurky trochu sýru a je hotovo 😁
když nemám zakysanou smetanu kápnu olivový
olej ten mám doma pokaždý a je to skoro, jako
nepravej Šopák bez papriky.

Upravil/a: briketka10

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
gecco

Nevím, co je pro tebe obvyklé, ale já dělám naprosto běžný rajčatový salát s cibulí ve sladkokyselém nálevu…
😉

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
marci1

Já do rajčatového salátu přidávám trochu ostropestřecového nebo olivového oleje. Zjemní a oživí chuť. Nakonec posypu jemně nasekanou pažitkou. 🙂
Někdo tam přidává česnek, bazalku, dokonce i kopr.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Pokud dělám klasický,tak ten vylepšit ničím nejde.
Pokud děláš neobvyklý,tak jej vylepšít lze,ale hořčicí určitě ne.
To musí bejt pěkná srajda.
Hlavně si nespleť ten vyjetej olej,protože na řetězu u pily by oliváč dělal pěknou neplechu.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
briketka10

Ad barbakane

A, když mám třeba hodně okurky a koupím brambory
s hráškem, přidám 4 vejce, hořčici, tento salátek a
vznikne mi falešnej bramborovej salát do velký mísy.
Rozdělím do dvou menších a mňam mňam papinkám
si pak celý týden jen tu dobrůtku 😁

před 3319 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

gecco, vždyť to je klasika, ale co někteří přidávají?

před 3319 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
gecco

Známá přidává zelené olivy a ančovičky – ale to mi moc ´nejede´…
😉

před 3319 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

To bych tam ani nevložil.

před 3319 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
zjentek

zkus jablka ..ale rajčata musej bejt na kostičky, jestli jabka na plátky a naopak

před 3319 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek