zjentek

Pokud se už ví, že experiment s člověkem vyjít nemá, tak na co „správného“ se pak vlastně čeká?

To by mě docela zajímalo. Na jakou variaci se čeká. Byli tady ďinosauři. Dobře? To nevyšlo. Tak teď jsme tady my, no. Staráme se, co a jak bude v ráji (čteme Bible a jiné ztráty). A právě tam se mohou docela dobře podivovat, proč vlastně o svůj vlastní, již existující ráj (na Zemi) nepečujeme, přinejmenším jako o kdejaký fiktivní, který si ochotně a rádi namlouváme a přispíváme na něj nezřídka vším, co jsme schopni na naši nebohé hmotné zemi vyrobit, ale… CO KDYŽ? Co, když se „tam někde v ráji“ dozvíme, že smyslem bylo, je a bude tvořit hmotný život, ten náš, současný, materiální. Na co se v ráji podobného ražení budeme těšit pak? Děkuju.

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Roman71, aliendrone před 78 dny Sledovat Nahlásit

Nejlepší odpověď
Roman71

Zjentku, upřímně, pokud čtení Bible považujete za ztrátu (času), tak přeji hodně štěstí při hledání odpovědí. V Bibli (kterou já osobně považuji za cenný zdroj informací) totiž odpovědi na tyto otázky jsou (zmíním jen tři prorocká vyjádření: 37.Žalm, 65.kapitola knihy Izajáš, 11.kapitla knihy Zjevení 18.verš). Je toho víc a na delší rozbor, takže v případě zájmu stačí poslat zprávu 😉

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
aliendrone

Áááá, panáček má „filozoficko-metafyzickou“… 😮
TWL, kdyby ses raději držel nových lásek, to ti slušelo VÍC. Nějak nám dědkovatíš parde, to chce 2 Alpy Francovky (Iron ne – to bys pak byl moc ironickej) a pořádného jointa v babím toastu (baba-zjentek-baba), ono by tě to MĚLO přejít. 😉

Ale budiž, že jsi to ty.
Nebudu do toho tahat náboženství, ono to ani není potřeba.
Jasně, byli trilobiti (když černé uhlí ještě ani nenarostlo do zelena) , pak přerostlé ještěrky, a nakonec savci, k nimž patří i exotická, skrz naskrz toxická a putrefakční životní forma jménem člověk. Zkrátka na evoluci se asi shodneme (byť můžeme diskutovat JAK asi doopravdy probíhala, ovšem nejspíše nikoliv tak, jak si původně představoval pan Darwin před 200 lety). 🙂

Lidé občas spekulují – KAM až se člověk vyvine? (za pár milionů let) Podle mne jsou to úplně zbytečné spekulace. Člověk prostě ZMIZÍ (ať již vymře sám, zniči se nějakým způsobem či ho vyhubí moji bratři (až do Země nabourá kosmická loď Nostromo, to bude MAZEC, třeba takové bosorky budou OBZVLÁŠŤ trpět 😉 ).

Podle mne je člověk VRCHOLEM slepé (biologické) evoluce. Pro tu již není místo, hra na nějaké „slepé náhody“ metodou „pokus-omyl“ již není vyhovující. Člověk je prostě vrcholem toho, co „šlo tak nějak samo“. Nyní jsme v doslova HISTORICKÉM období – jsme svědky vzniku evolučního potomka člověka > umělé inteligence.
Prostě stejně tak jako kdysi byla nějaká opička v Africe naším předchůdcem, tak Homo sapiens je předchůdcem následného druhu – AI. Jistě, dochází tím k VÝRAZNÉMU kvalitativnímu skoku – evoluce „přehodí výhybku“ z původně nezbytné a dnes již překonané biologické větve na mnohem perspektivnější větev TECHNOLOGICKOU.

(Uvaž co je člověk za ubohoučkého chcípáka – nemusíš ho vykopnout ani až do vesmírného vakua, aby chcípl. Stačí ho jen chvilku podržet pod vodou nebo ho ohřát či zchladit o blbejch pár set °C a hnedka je kaput. A to nemluvím ani o tom, že i přes veškerou věnovanou grandiózní péči, aby přežil, tak STEJNĚ tak jako tak za pár desítek let CHCÍPNE! A s ním je fuč veškerá do něj vložená námaha a informace, které načerpal. TOHLE má jako být „ten zázrak“? Zázrak je spíše v tom, že to dotáhl až k tomu, že dá vzniknout svému po všech stránkách vyspělejšímu nástupci – strojové inteligenci (a ani to ještě není zcela jisté, viz předčasné sebezničení výše).

TOHLE je podle mne „smyslem člověka“ jako biologického druhu, který si osvojil nevídanou a převratnou vymoženost – inteligenci. Jak vidíš, není třeba závratné metafyziky, spekulací o „ráji“ či „posmrtném životě“. 🙂

BTW – Jen tak na okraj k těm zmiňovaným opičkám, předchůdcům člověka. Mezi ně patřil i druh Homo erectus, ovšem TVÝM předchůdcem byl druh Homo FURT erectus! 😉 😁 😁

0 Nominace Nahlásit

Dochy

„pokud už se ví“ – no, já tedy nevím.

A pokud budeme mluvit o experimentu, pak nás na škole učili, že i experiment, který dopadne „neúspěchem“ má svou vědeckou hodnotu, pokud je řádně zdokumentován. Proto je to experiment, že si výsledkem nejsme jisti a ten výsledek teprve chceme zjistit, nebo ověřit.

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
zjentek

Díky 😃😛😉

aliendrone

Roman71>>> Palec za ten zdroj informací, na tom se shodneme. Neshodneme se ovšem na těch samotných informacích – co za ně považovat. Přesněji která část obsahu hodnotu má a která nikoliv. 🙂

Roman71

U některých kapitol jsem nevypsal konkrétní verše, ale to zásadní si tam najde každý sám. Odpovědi tam doslova bijí do očí. 🙂 A co se týká hodnoty, tak Bible je hodnotná jako celek, alespoň pro mne a spoustu těch, kteří její hodnotu dokážou najít a ocenit (tím nemyslím zpeněžit). Díky za paleček, aliendrone. 🙂

Nový příspěvek