Avatar uživatele
Viktorie II.

Pokud vaříte a solíte mezi prsty, kam dáte přebytečnou sůl?

Zajímavá 0 před 1188 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Naberu tolik, kolik potřebuji. Pokud už by se stalo, že naberu více, tak vracím do solničky, nebo prsty oklepu do dřezu.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Čecho_slovák

Jako správný domácí kuchař otřu přebytečnou sůl, i jiné koření, o zástěru.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Schluker

Obvykle do drezu. Kdyz varim venku tak klidne i na zem.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
paul1

Když vařím (a to je málokdy), tak solím opatrně, ať si každý raději dosolí. Takže sůl mezi prsty (tzv. štipku) beru jen velmi malou.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Dochy

Zpravidla beru jen tolik, kolik potřebuju.
Pokud náhodou naberu přeci jen víc, tak buď mám ruce čisté a klidně vrátím do sáčku (hygienické to je, čistá sůl je účinná desinfekce) , nebo ne (tedy ne špinavé ale mohou být třeba mastné nebo vlhké od potravin) a pak do dřezu.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Viktorie II.

Drape, pokud sůl vtíráte do masa, vlhkou ji vracíte do solničky, nebo opravdu ji jenom „oklepete“ do dřezu?!

před 1188 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
nyjono

V dotazu se nepíše o solení masa ale o soení. Tedy obecně. To může být i polévka.

před 1187 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Drap

Při vaření nevtírám do masa, je to i zbytečné. Pokud maso nakládám, tak solím v míse plné soli, a potom sůl co zbyde vyhodím

před 1188 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Viktorie II.

No, solíte maso nějak divně, že sůl nevtíráte. Při vašem stylu, párkrát pohnete masem a část soli odpadne. Ale asi máte zdravotní problémy.

před 1187 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
nyjono

Proč je divné, že sůl nevtírá?
Proč by měl mít zdravotní problémy?
Proč by měla sůl odpadnout? Masem se přece hýbe minimálně a potřebná sůl se na vlhké maso přilepí. Odpadne pouze přebytečné množství.

před 1187 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Dochy

Souhlasím také si nemyslím, že je nutné vtírat. I když na pečení zkrátka směs soli a česneku vtírám, nemyslím si, že by jiný postup pro tu sůl byl na závadu. Stejně se maso pak tou šťávou stále polévá.

před 1186 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Rilika25

Příspěvek smazán administrátorem.

před 1188 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek