Avatar uživatele
anonym

Poradíte někdo recept na nepečené cukroví?

Poradíte někdo recept na nepečené cukroví?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5473 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Lencis

Marcipánky

Potřebujeme:
80g sušeného mléka, 50g másla, 320g mletého cukru, 1bílek, 1 kávová lžička mandlové tresti, lentilky na ozdobu.

Postup:
Vypracujeme těsto a necháme v chladu odpočinout. Formičku (kytička) vysypeme cukrem, naplníme těstem, vyklopíme na pečící papír a ozdobíme lentilkou. Sušíme do druhého dne.


Nugátové pusinky

Potřebujeme:
25 dkg cukru moučka, 1/4 l mléka, 25 dkg 100% tuku (Omega,Lukana), 8–10 kakaových pudinků, 2 lžíce kakaa, rum podle chuti.

Do rozehřátého tuku zamícháme všechny suroviny, kromě pudinků. Stáhneme z plotny a teprve pudinky vmícháme a to tak dlouho,až se vytvoří hustý krém.Můžeme použít šlehač. Necháme chvíli chladnout. Hmotu dáme do sáčku s ozdobnou hvězdičkou. Na plech vyložený pečícím papírem a potřeným olejem děláme pusinky. Necháme v chladu ztuhnout.


Čokoládové hrudky

Potřebujeme:
20 dkg mléčné čokolády, 30 dkg hořké čokolády, 5 dkg 100% tuku, 1 vanilkový cukr, 20 dkg kukuřičných lupínků, 5 dkg bílé čokolády na dohotovení.

Mléčnou a hořkou čokoládu,tuk a cukr rozpustíme ve vodní lázní. Kukuřičné lupínky rozmělníme na menší kousky a vmícháme do čokoládové směsi. Z hmoty tvoříme lžičkou hrudky,pokládáme je na pečící papír a necháme ztuhnout. Nakonec je cik-cak pocákáme bílou čokoládou Z tohoto množství je 30–40 kousků


Kávová zrna

350 g moučkového cukru, 50 g másla, 50 g kakaa, 1 lžíce mleté kávy, 1 lžička rumu.
Poleva: 100 g čokolády na vaření, 1 lžička ztuženého tuku.

Postup:
Smícháme cukr, kakao, kávu a rum. Vypracujeme hmotu, ze které tvarujeme kávová zrna – uprostřed vždy uděláme tupou stranou nože čáru. Necháme asi hodinu ztuhnout v chladničce.

Čokoládu na vaření se lžičkou tuku rozpustíme ve vodní lázni a vymícháme dohladka. Zrna namáčíme do polevy (pokud se čára uprostřed při tuhnutí zacelí, opět ji nožem naznačíme) a znovu dáme do chladničky ztuhnout. Pak uložíme do krabičky a dáme do chladna.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
aeva

Nepíšete jaké, tak si vyberte: http://labuznik­.com/rec_cats­.php?ParentID=126

Zdroj: http://labuznik­.com/rec_cats­.php?ParentID=126

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
ostravačka

2 pytlíky karamelek, 1 pytlík burizonů, IVA – ztužený pokrmový tuk: do kastrolu (tam, kde se vše vejde) rozehžejeme tuk, v něm rozpustíme karamelky a do roztopené hmoty vsypeme sáček burizonů a řádně promícháme.Ještě za tepla tvoříme lžičkou hrudky. Dobré, ale bacha na zuby!!!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zuzlena

Já, když jsem byla malá, jsem milovala čokoládový salám. Receptů je na internetu velké množství, tak jen pro představu: http://www.ape­titonline.cz/re­cepty/858-cokoladovy-salam8216.html

Zdroj: http://www.ape­titonline.cz/re­cepty/858-cokoladovy-salam8216.html

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek