Marcipánky
Potřebujeme:
80g sušeného mléka, 50g másla, 320g mletého cukru, 1bílek, 1 kávová
lžička mandlové tresti, lentilky na ozdobu.
Postup:
Vypracujeme těsto a necháme v chladu odpočinout. Formičku (kytička)
vysypeme cukrem, naplníme těstem, vyklopíme na pečící papír a ozdobíme
lentilkou. Sušíme do druhého dne.
Nugátové pusinky
Potřebujeme:
25 dkg cukru moučka, 1/4 l mléka, 25 dkg 100% tuku (Omega,Lukana), 8–10
kakaových pudinků, 2 lžíce kakaa, rum podle chuti.
Do rozehřátého tuku zamícháme všechny suroviny, kromě pudinků. Stáhneme z plotny a teprve pudinky vmícháme a to tak dlouho,až se vytvoří hustý krém.Můžeme použít šlehač. Necháme chvíli chladnout. Hmotu dáme do sáčku s ozdobnou hvězdičkou. Na plech vyložený pečícím papírem a potřeným olejem děláme pusinky. Necháme v chladu ztuhnout.
Čokoládové hrudky
Potřebujeme:
20 dkg mléčné čokolády, 30 dkg hořké čokolády, 5 dkg 100% tuku,
1 vanilkový cukr, 20 dkg kukuřičných lupínků, 5 dkg bílé čokolády
na dohotovení.
Mléčnou a hořkou čokoládu,tuk a cukr rozpustíme ve vodní lázní. Kukuřičné lupínky rozmělníme na menší kousky a vmícháme do čokoládové směsi. Z hmoty tvoříme lžičkou hrudky,pokládáme je na pečící papír a necháme ztuhnout. Nakonec je cik-cak pocákáme bílou čokoládou Z tohoto množství je 30–40 kousků
Kávová zrna
350 g moučkového cukru, 50 g másla, 50 g kakaa, 1 lžíce mleté
kávy, 1 lžička rumu.
Poleva: 100 g čokolády na vaření, 1 lžička ztuženého tuku.
Postup:
Smícháme cukr, kakao, kávu a rum. Vypracujeme hmotu, ze které tvarujeme
kávová zrna – uprostřed vždy uděláme tupou stranou nože čáru.
Necháme asi hodinu ztuhnout v chladničce.
Čokoládu na vaření se lžičkou tuku rozpustíme ve vodní lázni a vymícháme dohladka. Zrna namáčíme do polevy (pokud se čára uprostřed při tuhnutí zacelí, opět ji nožem naznačíme) a znovu dáme do chladničky ztuhnout. Pak uložíme do krabičky a dáme do chladna.
0 Nominace Nahlásit |
Nepíšete jaké, tak si vyberte: http://labuznik.com/rec_cats.php?ParentID=126
Zdroj: http://labuznik.com/rec_cats.php?ParentID=126
0
před 5519 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
2 pytlíky karamelek, 1 pytlík burizonů, IVA – ztužený pokrmový tuk: do kastrolu (tam, kde se vše vejde) rozehžejeme tuk, v něm rozpustíme karamelky a do roztopené hmoty vsypeme sáček burizonů a řádně promícháme.Ještě za tepla tvoříme lžičkou hrudky. Dobré, ale bacha na zuby!!!
0
před 5519 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Já, když jsem byla malá, jsem milovala čokoládový salám. Receptů je na internetu velké množství, tak jen pro představu: http://www.apetitonline.cz/recepty/858-cokoladovy-salam8216.html
Zdroj: http://www.apetitonline.cz/recepty/858-cokoladovy-salam8216.html
0
před 5512 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1710 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |