Nick42364

Postup policie při řešení PU

Dobrý den zajímá mě jaký je obvyklý (přibližný) postup při řešení policie pracovního úrazu, po 2,5 měsících jsem se dozvěděl že se to předává kriminálce a státnímu zástupci jako trestný čin (já jsem poškozený nikoliv stíhaný) a zajímá mě jestli v celém tomto procesu mě kontaktujte kriminálka nebo státní zástupce ohledně nějakého dalšího postupu případně pouze dostanu předvolání/vy­rozumění ohledně soudního stání a výsledku a jak zhruba dlouho toto může trvat? Mám možnost nahlížet do spisu a na nikoho konkrétního jsem nepodal TO pouze vysvětlení, policie se chystá někoho obvinit z TČ.

Zajímavá 0 před 795 dny Sledovat Nahlásit

Nejlepší odpověď
Filip84

Budeš poučen o právu uplatnit škodu, nebo nemajetkovou újmu, v adhesním řízení jako účastník soukromý (poškozený), o právu nahlížet do spisu, účastnit se hlavního líčení, veřejných i neveřejných zasedání, a s největší pravděpodobností budeš i vyslechnut policejním orgánem jako svědek.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
led

Nebuďte ako médiá, ktoré v snahe dozvedieť sa pravdu, často nečakajú na koniec a sústreďujú dohady.
Každé vyšetrovanie, aj trestného činu, potrebuje svoj čas. V prípade svedectva vás vyšetrovateľ včas osloví. Malá rada, nenaháňajte policajtov. Aj oni sú ľudia.

0 Nominace Nahlásit

elkon

Proč se nezeptáte přímo policie? Nebo se zeptejte na stránkách Ministerstva vnitra.

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
Nick42364

Led: četl jste to vůbec celé nebo jen plácate nesmysly? Já jsem poškozený nejsem svědek a píšu že jsem byl podávat vysvětlení jelikož má policie povinnost vyšetřit pracovní úraz. Vaše odpověď je strašně zmatená a nesmyslná odpovídate na něco, na co jsem se vůbec neptal.

led

Nick42364, zásadne neodpovedám na otázky bez prečítania a premýšľania o otázke a o svojej odpovedi.
Vo vašom prípade odpovedám na základe vlastnej skúsenosti a nie dohadu. Filip vám odpovedal vlastne to isté, čo vám určite povedali policajti, ktorí váš prípad vyšetrujú.
Nepredbiehajte udalosti, postup vyšetrovania a skúste sa nedomýšľať niečo podľa blábolov v televíznych seriáloch.
Skúste nad mojimi odpoveďami najprv premýšľať, až potom reagovať.

Nový příspěvek