Dobrý den zajímá mě jaký je obvyklý (přibližný) postup při řešení policie pracovního úrazu, po 2,5 měsících jsem se dozvěděl že se to předává kriminálce a státnímu zástupci jako trestný čin (já jsem poškozený nikoliv stíhaný) a zajímá mě jestli v celém tomto procesu mě kontaktujte kriminálka nebo státní zástupce ohledně nějakého dalšího postupu případně pouze dostanu předvolání/vyrozumění ohledně soudního stání a výsledku a jak zhruba dlouho toto může trvat? Mám možnost nahlížet do spisu a na nikoho konkrétního jsem nepodal TO pouze vysvětlení, policie se chystá někoho obvinit z TČ.
Zajímavá 0 před 795 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Budeš poučen o právu uplatnit škodu, nebo nemajetkovou újmu, v adhesním řízení jako účastník soukromý (poškozený), o právu nahlížet do spisu, účastnit se hlavního líčení, veřejných i neveřejných zasedání, a s největší pravděpodobností budeš i vyslechnut policejním orgánem jako svědek.
0 Nominace Nahlásit |
Nebuďte ako médiá, ktoré v snahe dozvedieť sa pravdu, často nečakajú
na koniec a sústreďujú dohady.
Každé vyšetrovanie, aj trestného činu, potrebuje svoj čas. V prípade
svedectva vás vyšetrovateľ včas osloví. Malá rada, nenaháňajte
policajtov. Aj oni sú ľudia.
0
před 795 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Proč se nezeptáte přímo policie? Nebo se zeptejte na stránkách Ministerstva vnitra.
0
před 795 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Led: četl jste to vůbec celé nebo jen plácate nesmysly? Já jsem poškozený nejsem svědek a píšu že jsem byl podávat vysvětlení jelikož má policie povinnost vyšetřit pracovní úraz. Vaše odpověď je strašně zmatená a nesmyslná odpovídate na něco, na co jsem se vůbec neptal.
Nick42364, zásadne neodpovedám na otázky bez prečítania a premýšľania
o otázke a o svojej odpovedi.
Vo vašom prípade odpovedám na základe vlastnej skúsenosti a nie dohadu.
Filip vám odpovedal vlastne to isté, čo vám určite povedali policajti,
ktorí váš prípad vyšetrujú.
Nepredbiehajte udalosti, postup vyšetrovania a skúste sa nedomýšľať niečo
podľa blábolov v televíznych seriáloch.
Skúste nad mojimi odpoveďami najprv premýšľať, až potom reagovať.