Upravil/a: prokesmilos
Zajímavá 0 před 8 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Řešení je potřeba najít v nevýkonové části. Jestli má oddělený zesilovač, tak snížením zisku, jinak korekcemi nebo ekvalizérem. Zapojení odporu na výstup může mít za následek zhoršení tlumení membrány hlubokotónového reproduktoru a zkreslení.
0 Nominace Nahlásit |
Pokud chcete přidat regulátor basů ke svému subwooferu, budete potřebovat něco jako kontroler tónu nebo ekvalizér, který vám umožní regulovat basové frekvence.
Ekvalizér je zařízení, které dokáže regulovat různé frekvence signálu, včetně basů, středů a výšek. Můžete jím ovládat specifické frekvence a přizpůsobit zvuk podle svých preferencí.
Pokud hledáte jednodušší a levnější možnost, kontroler tónu může být také dobrým řešením. Tyto přístroje často nabízí menší rozsah regulace než ekvalizér, ale stále můžete ovládat basové frekvence.
Doporučuji se obrátit na profesionální audio obchod nebo konzultovat s odborníkem na zvukovou techniku, který vám pomůže vybrat správný regulátor basů, který nejlépe vyhovuje vaším potřebám a technickým specifikacím vašeho subwooferu.
Důležité je také dodržet správný postup při připojování regulátoru basů k subwooferu, aby nedošlo k poškození zařízení. Pokud nejste jisti, jak na to, doporučuje se obrátit na odborníka.
0
před 8 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ano, jak píše Hlada, jediné správné řešení je equalizer
v signálové části (ať už elektronický nebo „virtuální“.
Pokud chceš zatlumit spec. jen ten subwoofer ve výkonové části…
Teoreticky by se tam dal dát odpor do série, ale pokud píšeš, že je
reprák 100W tak skrz něj může téct až kolem 5A a… klasický potenciometr
na to neseženeš, leda reostat, ten ale bude velkej jak kráva a zadarmo také
rozhodně nebude. Nebo to zkusit napevno výkonovým rezistorem, ale to by bylo
něco jako 1Ohm/25W nebo 2Ohmy/50W. Takže velké, drahé, nevzhledné a musel
bys zajistit aby to bylo bezpečné (např. s ohledem na ztrátové teplo).
Na druhou stranu pokud píšeš, že je to soundbar tak to bude nejspíš 100W
čínských (neboli PMPO) tak to asi až tak hrozné s těma ztrátama nebude,
ale stejně.
A pokud tohle všechno uděláš, opravdu můžeš zjistit, že je to
zvukově totálně na xxxx.
Tyhle věci se opravdu řeší před zesilovačem. Za zesilovačem je to
z výše uvedených důvodů nepraktické a s nejistým výsledkem.
0
před 8 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ok dam tam jen vypínač a na tv vysílání budu subwoofer vypínat a na hudbu a filmy to zapnu, jde o počítačový monitor na kterém mám dvb-t2+satelit a tenhle soundbar a na počítači mám apo-equalizer a nastaveny basy na –12 tam je to bezproblémové Díky ta radu, nic tedy kupovat nebudu
Děkuji za odpověď, jde o soundbar jediné co můžu udělat vytáhnout subwoofer ze soundbaru napadlo mě na kabel přidělat vypínač a pak mě napadlo místo vypínače tam dát kolečko které ty basy omezí ale nevím co koupit