Jen jeden (ne jedinou značku, ale jen jeden druh oleje)… Olivový, za
studena lisovaný…
😉
A k tomu ještě dva tuky – sádlo a máslo…
😉
4Kdo udělil odpovědi palec? annas, briketka10, talka, nyjono
před 2856 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Olivový, občas sádlo, když se olivový nehodí.
gecco
Já neopisovala vážně vyp..la jsem odpověď jen sama
od sebe věříš viď..
Upravil/a: briketka10
0 Nominace Nahlásit |
Do studených pokrmů olivový, do olejových těst slunečnicový, na smažení obvykle sádlo. Mám i dýňový a sezamový, ale abych pravdu řekla, nejsou nic moc a časem to vyhodím.
4Kdo udělil odpovědi palec? annas, briketka10, gecco, nyjono
před 2856 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Stolní olej používám jen jediný, a sice slunečnicový. Vyhovuje mi jak chuťově, tak pro smažení, tak i cenově. Největší katastrofa je olej řepkový. Olivový olej je ten nejlepší pro studenou kuchyni.
3Kdo udělil odpovědi palec? annas, briketka10, nyjono
před 2856 dny
|
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?briketka10 Nahlásit |
Při vaření jen 2 druhy (jediné zdravé)
na studenou kuchyni pananský olivový
nejčastěji však řepkový olej (je nejzdravější).
Jako doplněk stravy, občas na lžičku lněný a dýňový (Zn).
" Obsah žádoucích omega–3 masných kyselin v řepkovém oleji totiž činí devět procent, zatímco v olivovém je to pouhé jedno procento."
Čtěte více na: http://www.vitalia.cz/clanky/repkovy-olej/#ixzz4ZsepNLgL
Slunečnicový je možná chutný, ale pro cévy nevhodný, má příliš
mnoho omega-6 a minimum omega-3. Byl svého času bohužel jediný běžný na
našem trhu.
Složení olejů:
http://www.vitalia.cz/clanky/repkovy-olej/
0 Nominace Nahlásit |
Keplere
máš pravdu Řepkový olej je jed pro lidstvo
a Palmový olej taky. Řepka se pěstuje, jako
biopalivo a je k ničemu. Olivový mám takový,
na kterém se dá i smažit i do studené kuchyně.
Drap | 1712 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |