Avatar uživatele
nyjono

Používáte doma v kuchyni jeden druh stolního oleje, nebo jich máte víc podle druhu jídla?

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? briketka10, marci1, da ny, gecco před 2856 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
marci1

Více: olivový, řepkový, ostropestřecový, makový, sezamový, lněný. 🙂

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
gecco

Jen jeden (ne jedinou značku, ale jen jeden druh oleje)… Olivový, za studena lisovaný…
😉
A k tomu ještě dva tuky – sádlo a máslo…
😉

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
briketka10

Olivový, občas sádlo, když se olivový nehodí.

A na něco zase máslo, aby byl pokrm lahodnější :)

gecco
Já neopisovala vážně vyp..la jsem odpověď jen sama
od sebe věříš viď..

Upravil/a: briketka10

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Lamalam

Do studených pokrmů olivový, do olejových těst slunečnicový, na smažení obvykle sádlo. Mám i dýňový a sezamový, ale abych pravdu řekla, nejsou nic moc a časem to vyhodím.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kepler

Stolní olej používám jen jediný, a sice slunečnicový. Vyhovuje mi jak chuťově, tak pro smažení, tak i cenově. Největší katastrofa je olej řepkový. Olivový olej je ten nejlepší pro studenou kuchyni.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?briketka10 Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

Při vaření jen 2 druhy (jediné zdravé)
na studenou kuchyni pananský olivový
nejčastěji však řepkový olej (je nejzdravější).
Jako doplněk stravy, občas na lžičku lněný a dýňový (Zn).

" Obsah žádoucích omega–3 masných kyselin v řepkovém oleji totiž činí devět procent, zatímco v olivovém je to pouhé jedno procento."

Čtěte více na: http://www.vi­talia.cz/clan­ky/repkovy-olej/#ixzz4ZsepNLgL

Slunečnicový je možná chutný, ale pro cévy nevhodný, má příliš mnoho omega-6 a minimum omega-3. Byl svého času bohužel jediný běžný na našem trhu.
Složení olejů:
http://www.vi­talia.cz/clan­ky/repkovy-olej/

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Tony1648

používám olej slunečnicový a olivový

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
briketka10

Keplere
máš pravdu Řepkový olej je jed pro lidstvo
a Palmový olej taky. Řepka se pěstuje, jako
biopalivo a je k ničemu. Olivový mám takový,
na kterém se dá i smažit i do studené kuchyně.

před 2856 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
gecco

Briketko – jasně – znám více lidí, kteří to tak mají…
😉

před 2856 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek