v nedeli jsem nadejchala nestastnou nahodou.koupila jsem auto vyjeli jsme po
sidliste se projet, ja ale neridila,svetla nebyly zaple videli nas
policajti,zastavili jsme pred barakem,ja i ridic jsme vystoupili ale on
nevyndal klicky tak jsem auto obesla sedla a vyndala klice a to videli policajti
jak lezu z toho auta hned mi davali dejchat i kdyz jsem rekla ze jsem
neridila,ridic opravdovy spanikaril a nechal me v tom.nemel u sebe ridicak a
ja musela dejchat a nadejchala 3,41 coz je na umreni,asi mam blbe spalovani, co
mam ted delat? hejblo se v nem svedomi ja se psychicky zhroutila.musim na
obecni policii podat vyslech,reknu pravdu jak to bylo…ja opravdu neridila. co
z toho bude dal? vite nekdo?
Doplňuji:
u skutecneho ridice, hejblo svedomi prisel za mnou a rekl at reknu pravdu ze se
k cinu dozna on ze ridil, nic se nebude dat delat nejde mi ani tak o ridicak
hlavne at nemam v trestnim rejstriku zazanm, to bych prisla hned o praci …
rekl ze bude vypovidat …
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 4091 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
V tomto momentu není rozhodující kdo řídil. Skutková podstata je ta, že tě policajti našli v zaparkovaném vozidle a jen jsi seděla za volantem. Tudíž neměli právo ti dávat dejchnout. Pokud je to tak jak jsi napsala.
Pokud viděli, že auto jelo, ale přišli kněmu až v době kdy stálo, tak ti musí ONI dokázat, že jsi řídila. Pokud sedíš v zaparkovaném autu s nenastartovaným motorem a „udělaná jak zákon káže“, tak to není trestné.
Nebo to bylo jináč? Pro odbornou radu je potřebné znát přesný stav věci a zda policie něco sepsala a zda jsi něco podepsala. teď je to kličkování v paragrafech. A pozor na poučení o právech. Může se to otočit na procesní chybu. To by ti už spíše poradil právník osobně.
0 Nominace Nahlásit |
Pokud neprokážeš, že jsi neřídila, tak poneseš všechny důsledky, jako kdyby jsi řídila. A při 3,41 si už ani pořádně nepamatuješ, jak to bylo.
0 Nominace Nahlásit |
jestli tomu dobře rozumím tak jste byli ožralí oba a jeli jste tvým
autem a ty teď po týdnu přicházíš s neuvěřitelným příběhem, že
vás honili policajti a tys po zastavení jentak minochodem obešla auto a sedla
si za volant. Teď záleží na tom, jestli se v tom kamarádovi hejblo
svědomí natolik, že půjde na policii a přizná se, nebo tam můžeš jít
ho oznámit, ale tím žes to neudělala hned a ještě jsi to nechala týden
plavat, tak ti pravděpodobně věřit nebudou. Na tuhle situaci by bylo
rozumné využít služeb právníka
Doplňuji:
nepíšeš jestli utekl, nebo to zapřel, ale pokud se půjde přiznat, tak
jednoznačně budou mít za to, že byl pod vlivem také. Takže si zjisti,
jestli se chce opravdu přiznat a pokud ano tak ho tam hned dotlač
Upravil/a: ponovotny
0 Nominace Nahlásit |
Souhlasím s Mapel. Policie ti musí tr.čin dokázat. Ty ji nemusíš
dokazovat nic. Pokud se k řízení přizná ten druhý, tak by to mohlo
dopadnout dobře. Proč si jim vůbec foukala, pokud neřídíš, nemají právo
ti dát fouknout.
Doplňuji:
Ještě k tomu alkoholu, u ženské je to stokrát větší hnus, než
u chlapa.
Upravil/a: zzzzz
0 Nominace Nahlásit |
Nejdřív si to v hlavě ujasni, už jen jak sama píšeš je to značně zmatečné a nedůvěryhodné. Především nám sděl, co s tebou sepsali, jestli ses k tomu na místě písemně vyjádřila, jak se jim podařilo vás zastavit aniž by nebyli s vaším autem ve vizuálním kontaktu, atd.
0
před 4091 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
jeden si stoupnul z jedny strany druhy z druhe a foukejte ja rikala nebudu a oni ze musim …
ja opravdu neridila, dnes budu mit schuzku s pravnickou. on se vozil po sidlisti ja sedela vedle neho prisli a rekli ze nejsou zapla svetla auto uz stalo vypnute ja se s tim znamym mijela u predni kapoty otevrela dvere vyndavala klice a oni zastaavili a videli mne jak lezu z auta … auto nebylo nastartovane,
ano prisli az kdyz auto stalo byl vypnuty motor jen jsem vyndavala klice auta a brala si telefon… a dali mi dejchat no ja se branila ale oni proste nic … je to hodne zapeklite
Tak tady není co řešit. Nafoukala jsi jako běžný chodec. Požívání alkoholu není trestné. I člověk pod vlivem alkoholu si může dojít do auta pro věci. A klíček v zapalování. Všilmla jsem si nedovřeného okna, atak jsem ho šla zavřít a bez klíčku okna nefungují.
mam cisty stit co se tyce zakona, nikdy jsem nic neprovedla, ziji sporadanim zivotem ani mic nepiju jsem na dne za tyden clovek z toho zhubl, nejim a beru prasky na uklidneni je to priserne… on si myslel ze kdyz jsem zenska tak ze z toho nic nebudu mit … tak ted opravdu uz nevim co mam delat :( asi si to pujdu hodit protoze to je i na kone hodne co se stalo …
ne prave ze on nepil protoze prijel s pritelkyni autem, nemel koklady u sebe … dnes budu mit schuzku s pravnikem … je to zapeklite ale je to opravdu tak.
no jak zastavili policejti za autem tak on odesel stranou … nechal me v tom… rikal mi ze je kreten ze se lekl a tak do toho nezasahoval…ja vysvetlovala ze neridila jsem a ze nevim proc mam dejchat ale vite jak policajti, ja chapu je to jejich prace, musi tam dojit osobne se priznat? nebo staci ze tam semnou az mi poslou vyzvu k predvolani jit?
Teď už bych to nechal na právníkovi. Jedna velice důležitá rada. Co nemusíš to neříkej. Říkej jen to co ti dokáží.
Řídila jste pod vlivem alkoholu. – Neřídila. Auto bylo zaparkováno a policie mě násilím přinutila se podrobit dechové zkoušce. – Přejdi do obvinění policie za porušení jejich povinností.
Víc neříkej kdo řídil. Nech je nejdříve vyložit karty. Ty jim nic neusnadňuj. Mě to jednou stálo 6 let soudního sporu.
„házení si to“ zatím odlož, právník po tom co mu to do detailu popíšeš (a uděláš dobře, když na tu schůzku vezmeš i toho chlapce) tak ti přesně řekne jak dál